Yaşamınızı zehir eden izleri temizlemek

Yaşamınızı zehir eden izleri temizlemek

Bu yapıtta Duygular, düşünceler ve davranışların birey üzerindeki negatif etkileri ve pozitife dönüştürme becerilerine yer verilmektedir.

      Yaşamı Zehir eden İzler her bireyin bebeklik, çocukluk, ergenlikten bu yaşa kadar, geçmişinde yaşadığı güçlükler, zorluklar ve başına gelen, kendisinde derin yaralar açan, tahribatlar oluşturan kötü ve olumsuz yaşamın bitmek bilmeyen etkilerinin izleridir.


Bu izler yaşanmak isteyip de yaşanmayan, isteyip de kavuşulmayan, arzulanıp da gerçekleşmeyen, doyuma kavuşmamış engellenip, yasaklanan, bastırılan ve özgürce ifadeye yer verilmeyen her türlü bedel ödenmesi göze alınan, özlemi içinizde bir hançer yarası açan anılarınızın ve geçmiş yaşamın ilkel duygularınızın iz düşümünün, derin ve güçlü izlerini oluştururlar. Yaşamı size zehir eder bazen kor ateş misali sizi yakar, yaralar açarak, rahatsızlık vererek, yaşamı zehir, zindan etmekle kalmaz, sizi yıpratarak, yaşlanmanın, yok oluşun kapılarını açarlar.

Geçmişi geri döndürmenizin, zamanı durdurmanızın olası olmadığı gerçekliğinin farkına varınız, duygularınızı sorgulayınız ve yüzleşiniz, düşüncelerde oluşan bu izlerin bilincinde olunuz. Bu izler siz Dün Dünde Kalmıştır, Geçmiş Geçmişte Kalmıştır. Diyemediğiniz için alt edilemez, dize getirilemez, durdurulamaz, engellenemez güce erişirler.

Bu izleri akılınızdan, bilincinizden, düşüncelerinizden söküp atmak, ehlileştirmek, değiştirmek, yalnız Sizin Elinizdedir. Her temizlik ve sıfırlama işlevi birikeni pozitif yapmak için atılacak yeni bir adım ve tertemiz bir başlangıç olacaktır. Şimdinin, içinde bulunduğunuz anın Güneş Misali aydınlatan parlak ışığı karşısında, geçmişinizin mum ışığı kadar sönük kalan zayıf ışıklarından medet ummadan; Bu Ana, Şu Dakikalara yoğunlaşınız. Bu anı, şimdiyi istediğinizce, haz alarak, severek, sevilerek, huzur ve mutlukla, doyasıya yaşayınız.

Bu yapıtta, yetilerinizi, gücünüzü, kişisel donanımlarınızı keşfederek zarar görmeden, yıpranmadan, genç, dinç kalarak, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmenin yalnız sizin elinizde olduğu anlatılmaktadır.

 Bu yapıtın devamı kitabım: YAŞAMINIZI UZATMANIN SIRLARI

  Adlı ikinci kitabım 2017 Ocak ayında basımı yapıldı. İnternetteki kitapçılardan erişebilirsiniz

Bu makale 9 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Halil Türkmen

Etiketler
Psikoterapi
Uzm. Psk. Halil Türkmen
Uzm. Psk. Halil Türkmen
Mersin - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube