Covıd-19 ve etkileri hakkında

Covıd-19 ve etkileri hakkında

COVID-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almışken bizi de her yönden etkiledi. Her gün çıkan yeni haberlerle güne başlıyoruz. Sadece fiziksel ve ekonomik açıdan yıkımlar oluyor gibi gözükse de durum sadece bundan ibaret değil belirsizlik durumları bizi biyopsikososyal açıdan etkilemektedir. Belirsizlik endişe ve kaygı durumları bizlerde ve yakınlarımızda görünür görünmez etkilere sebep olmaktadır. Çoğumuzda yakınlarımızı kaybettikçe, bu hastalığa yakalandıkça ya da yakalandığımızda oluşacak sonuçları düşünmemiz sonucu ortaya çıkan endişe, kaygı ve panik durumları aramızda neredeyse virüs kadar hızlı yayılıyor. Bu kaygılar, endişeler bizlerde belli başlı obsesyonlara (takıntılara), panik bozukluklara veya yaşadığımız kayıplar sonucu oluşan depresif duygu durumlarına ve yas durumlarına yol açabilir. Bu gibi durumları tek başınıza atlatamayabilirsiniz, bu sürecin sizde bıraktığı izleri en aza indirgemek için desteğe ihtiyacınız olabilir. Ya da kendinizde keşfe çıkmak istiyor olabilirsiniz. Bu süreçte özfarkındalığınızı ve günlük yaşam rutininizi oluşturmanız. Baş etme stratejileri geliştirmeniz size yarar sağlayacaktır. Daha detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için iletişime geçebilirsiniz.

Bu makale 22 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Elif Terzioğlu

Uzm. Psk. Elif Terzioğlu, psikoloji lisans eğitimini Nişantaşı Üniversitesi'nde ingilizce okumuş ve tam burslu olarak tamamlamıştır. Yüksek lisans uzmanlık eğitimini ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde tamamlayarak Psikolog unvanına sahip olmuştur. 

Eğitim hayatına birçok staj katan Uzm. Psk. Elif Terzioğlu, mesleki çalışmalarına Milenyum Psikoloji'de devam etmekte, şehir veya ülke dışında olan danışanları için de Online Terapi uygulamaktadır.

Etiketler
Pandemi
Uzm. Psk. Elif Terzioğlu
Uzm. Psk. Elif Terzioğlu
Samsun - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube