Stresten nasıl uzak durulur?

Stresten nasıl uzak durulur?

Stresten nasıl korunuruz, ya da stresten nasıl uzak durulur şeklinde bir takım sorular soruyor, ve stresten uzak durmanın yollarını merak ediyorsanız, hiç zaman kaybetmeden sizlere stresten uzak durmanın yollarını anlatalım:

Stresten nasıl korunuruz? Stresten nasıl uzak durulur? Stresten uzak durmanın yolları arasında ilk sırada, kendinize bir yapılacaklar listesi belirlemenizin yer aldığını belirtmemiz gerekmektedir. Ekstraları elemeli, ve önceliklerinizi ilk önce gerçekleştirmelisiniz. Size stres yaratacak olan insanlardan olabildiğince uzak durmalı, ve istemediğiniz şeyler için ”hayır” demeyi de bilmelisiniz.

Stresten nasıl korunuruz diyenlerin, stresten uzak durmanın yolları arasında yapmaları gereken bir diğer unsur da, duygularını bastırmak yerine bunu dile getirmeleri gerektiğini bilmeleridir. İnsan içinde rahat olmayı öğrenmelisiniz.
Stresten nasıl uzak durulur diyen kişilerin gerçekleştirmeleri gereken bir diğer unsur, diyelim ki stres yaratan olaydan uzak duramıyorlar; işte bu durumda, stres yaratan durum ile ilgili düşünceleri değiştirmeye çalışmak, ya da durumun ne kadar önemli olup olmadığını değerlendirmektir. Bunun yanında kitap okuyabilir, film izleyebilir ya da farklı ortamlarda bulunarak kendinizi rahatlatmaya da çalışabilirsiniz. Bunun yanında, stresten uzak durmanın yolları arasında, olaya nasıl tepki verebileceğinizi belirlemenin de önemli olduğunu belirtmeyi unutmamamız gerekmektedir. Bunun için durum değerlendirmesini bir sefer daha gerçekleştirmeli, ve sonrasında ona göre bir davranış şekli belirlemelisiniz.

Stresten nasıl korunuruz diyenler arasında yer alıyorsanız, olumlu insanlarla görüşmeyi alışkanlık haline getirmeniz gerektiğini belirtmeliyiz. Bunun yanında gerçekleştirmeniz gereken bir diğer şey de şu olabilir, kendinize gün içerisinde belirli bir zaman verebilir, ve bu zaman diliminde, en çok neyi yapmaktan keyif alıyorsanız onu yapabilirsiniz. Göreceksiniz ki, o zaman dilimini iple çekeceksiniz.

Stresten nasıl uzak durulur diyenler, stresten korunmanın yolları arasında, sağlıklı yaşamın da öneminin bulunduğunu unutmamalıdırlar. Bunun sayesinde fiziksel sağlık korunmuş olacak, ve böylelikle de kişi stresten korunmanın yollarından bir tanesini gerçekleştirmiş olacaktır. Ne yapabilirsiniz? İlaç, alkol, sigara kullanımını azaltabilir, düzenli uyuyabilir, spor yapabilir, ve sağlıklı beslenebilirsiniz…

Bu makale 23 Ocak 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Gülay Ertürk

Gülay Ertürk 30 Mart 1971 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini University of Northwest'te tamamlayıp ardından yüksek lisansını yapmıştır. 1998 ve 2003 yılların da iki kız çocuğu dünyaya getirerek, bir anne olarak hem çocuklarına hem de aile, ergen ve çocuklara eğitim ve tecrübelerini aktarmıştır. 2000 yılında Alman yazar Bert Hellinger Yaşam Akademisinde psikoterapi, hipnoterapi, gestalt terapi, kuantum empati, aile dizimi ve atalar( kökler) eğitimlerini tamamlayan Gülay Ertürk, 2010 yılında, Spiritüel(ruhsal), Kuantum terapi (Kuantum Çekim yasası) teknikleri, Yaşam Koçluğu, İlişki Koçluğu, Öğrenci Koçluğu ve Aile Danışmanlığı ile Psikolojik Danışmanlık mesleğini daha da güçlendirmiştir.  Gülay Ertürk, Merkezinde Psikolojik Danışmanlık haricinde, kurum sertifikalı Yaşam, Spiritüel(Ruhsal), Kuantum ve Öğrenci Koçluk Eğitimleri, h ...

Etiketler
Stres
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube