Online eğitim döneminde ebeveynler

Online eğitim döneminde ebeveynler

              Online eğitim döneminde evde çocukları ile karşı karşıya kalan ebeveynler için işler hayli zor geçiyor. Görüşmeye gelen ebeveynlerde gözlemlediğim kadarıyla bu durum öfke, yetersizlik ve başarısızlık duygusu yaratıyor. Ancak unutmamak gerekir ki sizler pedagojik formasyon eğitimi almış bir eğitimci değilsiniz, bu sürece uyum sağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bu durum sizin ve çocuğunuz için çok yeni. Olumsuz duygulara sebep olan düşünceler yerine kendinize bunları hatırlatın.

Bu süreçte ;

1. Kurallarda net olunmalıdır, esneme sağlarsanız devamı gelecektir.

2. Etraftaki dikkat dağıtıcı ders dışı oyuncak ve malzemeler kaldırılmalıdır. Aksi takdirde çocuğun dikkati hızlı dağılacaktır.

3. Ders çalışmak için hep aynı oda ve masa tercih edilmesi veya o masada başka bir aktivite yapılmaması (örn; yemek yemek, oyun oynamak veya tv izlemek gibi), çocukta alışkanlık geliştirmek ve dikkati daha uzun süre korumak adına daha faydalı olacaktır.

Bu makale 18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın

Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, lisans eğitimini 2010-2014 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. İhtisasını ise 2014-2016 yılları arasında aynı üniversitede yapmış ve Klinik Psikoloji alanında lisansüstü derecesini almıştır.  Öğrenicilik hayatı boyunca Gökyüzü Özel Rehabilitasyon Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Esra Erol Umut Evi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi Türkiye'nin saygın kurumlarında staj yapmış olan Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, böylece henüz öğrenciyken mesleki deneyim kazanmaya başlamıştır. Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Özel Kolan Hospital Beylikdüzü'nde devam etmekte olup danışanlarına Bireysel Terapi, Aile, Evlilik ve Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Terapisi ve Cinsel Terapi alanlarında başarılı hizm ...

Etiketler
Psikolojik
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube