Mevsimsel alerjiler için doğal çözümler

Mevsimsel Alerjiler İçin Doğal Çözümler

Mevsimsel alerjiler için doğal çözümler

Alerji mevsimi geldi . mevsim değişiklikleri alerjik insanları fazlasıyla etkiliyor .
Doğal olarak neler yapabiliriz peki ?  
 
--- QUERCETİN
     Quercetin  , en fazla kapari ,soğan, elma ve brokoli de bulunan bir flavanoid ve güçlü bir antioksidandır.
Bu güçlü antioksidanın bağışıklık sistemini desteklemek ve alerjiyi hafifletmek gibi birçok faydası var. Histamin tepkisini azaltarak saman nezlesi,  göz sulanması, burun akıntısı  gibi istenmeyen semptomları azaltmaya yardımcı olabilir.
Quercetin'in şekere bağlanmadığı ve kaliteli bir yağ ve lifle tüketildiği zaman daha iyi emildiği gösterilmiştir. Bu, soğan ve arpacık soğanı gibi keskin yiyeceklerin,  meyvelere göre daha yüksek emilim oranına sahip olabileceği anlamına gelir. Yani sağlıklı bir diyetle yeterli miktarda alabilirsiniz. Şiddetli alerjik reaksiyonlarda ise destek almak gerekebilir.  
 
 
---- ÇÖREKOTU YAĞI
      Çörek otu yağının bir bileşeni olan timokinonun tıbbi özellikleri, histamin salınımını engelleyebilir, böylece özellikle solunum sistemindeki iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.
Bu nedenle çörek otu yağı, solunum yolu alerjisi semptomlarını azaltmak için önemli bir kaynaktır .

Bu makale 29 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Sinem Uygun

Sinem Uygun , 2008 yılında Haliç Üniversitesi Beslenme Diyetetik bölümünde eğitimine başlamış . 2012 yılında  Serabral Palsili(beyin felçili) çocuklarda besin desteklerinin malnütrisyona etkileri konulu tezi yazarak mezun olmuştur. Çocuk hastalıkları ve bağırsak sağlığı özel ilgi alanıdır.   Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Metabolizma bölümünde yüksek lisansa başlamıştır .Burada otizmli çocuklarda, bağırsak florasının ve beslenmenin etkisi üzerine çalışmıştır . Yüksek lisansa devam ederken 2012-2015 yılları arasında GYMSTOP spor kompleksinde sporcu beslenmesi ile ilgili çalışmıştır .  2015 yılında Memorial Hizmet Hastanesinde çalışmaya başlamıştır. 2018 yılına klinik beslenme ve kilo verme üzerine çalışmıştır . Bu süreçte yeni nesil beslenme modelleri ile ilgilenmiştir. Bağırsak florası düzen ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
linkedin
facebook
youtube
Dyt. Sinem Uygun
Dyt. Sinem Uygun
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube