Meme kanserinin erken tanısı ve sonrasında yapılması gereken ilkler şunlardır:

Meme kanserinin erken tanısı ve sonrasında yapılması gereken ilkler şunlardır:

Meme Kanserinin Tedavisinde Başarının En Önemli Noktalarından Birisi  Erken Tanıdır

Meme kanseri ve diğer meme hastalıkları için başvurmanız gereken hekim genel cerrahi uzmanıdır.

Özellikle ailede meme kanseri varsa bu aileden olan kişilerin daha duyarlı olması gerekir. Hiçbir şikayetleri olmasa dahi bir genel cerrahi uzmanına meme muayenesi olmalıdırlar.

Her Kadın kendi meme muayenesini anlayabildiği   kadarıyla yapabilir. Bu çok önemlidir. Herhangi bir şüphesi olduğunda, örneğin memesinde bir kitle fark ettiğinde hemen genel cerrahi uzmanına başvurması gerekir.

Ailede meme kanseri öyküsü olanlar, genç yaştan itibaren ailesinde meme kanseri öyküsü olmayan kadınlara göre daha erken yaşlarda genel cerrahi uzmanına muayene olmalıdır. Doktor önerileriyle takipte olmalıdırlar.

Daha önce herhangi bir memesinden biyopsi yapılmış ve “iyi huylu hastalık “ olarak sonucu çıkmış kadınlar da genel cerrahi uzmanının önerisiyle belli aralıklarla  kontrol muayenelerine devam etmelidir

Erken Tanı ile erken dönemdeki meme kanserinin tedavisi başlar hastalık kontrol altına alınır. Hastalıksız yaşam süresi neredeyse kadının normalde yaşayacağı süre kadar olabilir yaşam kalitesi hemen hemen bozulmaz. Estetik cerrahi girişimler erken dönemde daha kolay başarılabilir.

Meme kanseri tedavisinin başarılı olmasında en önemli noktalardan birisi de hastalığı kabullenme ve tedavisini tamamlayacağına karar vermektir. Hastanın kendisi bu kararı vermelidir ailesi de onu tüm gücüyle desteklemelidir. Bu şekilde pozitif düşünce ve hareketle tedavide elde edilebilecek en iyi sonuç alınır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Göktürk Maralcan

1964 yılında Adana'da doğdu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamladı. İhtisasını Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yaparak Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Akademik kariyerine Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda devam eden Dr. Göktürk Maralcan, aynı üniversitede profesör unvanını aldı. Bir dönem; özel muayenehanesinde de hastalarına hizmet eden Prof. Dr. Göktürk Maralcan, akademik hayatı boyunca çok sayıda kursa katılarak, kursiyer ve eğitmen olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Göktürk Maralcan, kısa süreli olarak yurtdışında tanınmış bir merkezde de çalışmalarda bulundu. Çok sayıda bilimsel toplantıda mesleğiyle ilgili olarak sunumlar yapan Prof. Dr. Maralcan, birçoğunda da oturum başkanlığının ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Meme kanseri tedavisi
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Prof. Dr. Göktürk Maralcan
Gaziantep - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube