Doktorsitesi.com

Kendini Sabotaj Eden Başarı Korkusu

Psk. Mustafa Cem Oğuz
Psk. Mustafa Cem Oğuz
14 Temmuz 202572 görüntülenme
Randevu Al
Bazı bireyler, başarıya ulaşma potansiyeline sahip olmalarına rağmen bunu engelleyen davranışlar sergiler. Bu durum, bilinçdışı bir düzeyde gelişen 'başarı korkusu' ile ilişkilidir.
Kendini Sabotaj Eden Başarı Korkusu

Başarı, birey için yalnızlık, sorumluluk ya da kimlik kaybı gibi tehditleri beraberinde getirebilir. Psikoterapide bu korkuların kökeni çocukluk yaşantılarında, aile dinamiklerinde ya da içsel inanç sistemlerinde araştırılır. Terapi sürecinde danışan, başarıya dair bilişsel çarpıtmaları fark eder ve kendi potansiyelini gerçekleştirmeye yönelik adımlar atar.

Hazırlayan: Uzman Psikolog Mustafa Cem Oğuz

Yazar Hakkında

Psk. Mustafa Cem Oğuz

Psk. Mustafa Cem Oğuz

Mustafa Cem Oğuz, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Psikoloji alanındaki eğitimini tamamlayarak Türkiye’de pedagojik diplomaya sahip nadir uzmanlardan biri olmuştur. Genel psikoloji alanında yüksek lisans yapmış, eğitim sürecinde okul, huzurevi ve hastane gibi farklı kurumlarda stajlar gerçekleştirmiştir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.