Günün en önemli öğünü (?) kahvaltı

Günün en önemli öğünü (?) kahvaltı

Zayıf ve sağlıklı insanlar kahvaltıyı atlamaz’ Peki onları zayıf ve sağlıklı yapan kahvaltı mıdır? Güne kahvaltıyla başlamak sağlıklı olmanın ilk kuralı mıdır?
Son dönemin en tartışmalı konularından biri kahvaltı zararlı mı şart mı?
Vücudumuz gece boyunca enerji depolarımızı kullanır. Dengeli bir kahvaltı ise gece boyunca azalan depoların yenilenmesine yardımcı olur. Ancak bu durum kahvaltının diğer öğünlerden üstün olmasına neden olmaz.
Kahvaltı ve ağırlık kontrolü arasındaki ilişkili ile ilgili çok sayıda çalışma vardır. Dengeli ve büyük bir kahvaltı öğünü yapan kişilerin beden kitle indeksinin büyük bir öğlen ya da akşam öğünü yapanlara kıyasla daha düşük olduğu saptanmıştır. Güne kahvaltı ile başlamanın kişileri gün içerisinde daha sağlıklı tercihler yapmaya yönelttiği belirtilmiştir. Ancak kahvaltının doğrudan ağırlık kontrolünde etkili olduğuna dair çalışmalar sınırlıdır.
Eğer insülin direnci, diyabet gibi bir sağlık probleminiz yoksa sadece ağırlık kontrolü ya da sağlığınızın sürdürülebilirliği için kahvaltı günün en önemli öğünü değildir. Eğer dengeli bir kahvaltı yapıp öğlen ve akşam öğünlerinize dikkat etmiyorsanız bu sizi sağlıklı sonuca götürmez. Yani tek doğru yapmamız ve dikkat etmemiz gereken öğün kahvaltı değildir.

Bu makale 28 Ocak 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Aslı Kınsız

Uzm. Dyt. Aslı KINSIZ, 1983 yılında doğmuştur. Erciyes Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü 2005 yılında başarıyla tamamlamıştır. 2014 Yılında ise, Gediz Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlayarak Uzman Diyetisyen unvanı almıştır. 

6 Yıl Özel Dereli Sağlık Kliniği'nde endokrin diyetisyenliği yapmış ve 6 yıl Clinic A Plus polikliniği'nde çalışmalarını sürdürmüş ve 2017 yılında Sante İnstitut sağlık merkezini kurmuştur. 

Bir çok kongre ve seminer katılımı yapmış olan Uzm. Dyt. Aslı KINSIZ, mesleki çalışmalarına İzmir'de bulunan Sante İnstitut Sağlık Merkezinde devam etmektedir.

Etiketler
Kahvaltı
Uzm. Dyt. Aslı Kınsız
Uzm. Dyt. Aslı Kınsız
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube