Su diyeti

Nedir bu kadar popüler olan su diyeti?

Su diyeti

Ülkemizde popülerliğini koruyan, araştırılan ve ne yazık ki sıkça hayata geçirilen işte o iki kelime.. SU DİYETİ..
💦Nedir bu kadar popüler olan su diyeti?
🥤Günlük 2-3 litre arası su tüketilmesi ve öğünlerin meyve-sebze suyu ve bitki çaylarıyla geçiştirilmesi üzerine kurulmuş bir sistemdir.
📃Bilimsellikten fersah fersah uzak olup genellikle gazete manşetlerinde, haber sitelerinde sıkça karşımıza çıkan bir uygulamadır.
🤖Uygulama süresi 1 hafta olarak önerilir fakat bu süreç bile gerçeklikten uzaktır.
İnsan fizyolojisi besinleri çiğneme-yutma-sindirme ve vücuttan ihtiyaç fazlası moleküllerin atılması üzerine kurulmuş mükemmel bir sistemdir. Zaten hali hazırda muhteşem bir mekanizmaya sahip olan vücudumuza sadece su ve sıvı dayatmak kendimize yapacağımız en büyük zorbalık ve kötülüklerden biri olmaz mı? 🤔
Bizler, diş operasyonu geçirdikten sonra belli bir süre sıvı beslenmek zorunda kaldığımız dönemde hayata isyan eden ve bu dönemin bitmesi için dua eden canlılar değil miyiz? 🥴
☑️ Sağlığımız yerindeyken sırf kilo vermek, ödem atmak için bu yönteme başvurup sonucunda mutsuzluk, halsizlik, hipoglisemi atakları geçirmektense, mantık çerçevesinde hareket edip bilimin ışığında ilerlemek kendimize yapacağımız en güzel iyiliklerden biri olacaktır.
💙 İşin özü biraz da olsa kendinizi seviyorsanız, sağlığınıza bedeninize değer veriyorsanız bu diyet size uygun değildir, gelin size uygun olan beslenme düzenini beraber bulup uygulayalım.

Bu makale 2 Şubat 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Betül Küllük

Diyetisyen Betül KÜLLÜK, Selçuk Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü başarıyla tamamlayarak diyetisyen unvanını almıştır. 

Lisans dönemi boyunca birçok eğitim ve seminere katılarak mesleki bilgi hazinesini zenginleştirmeyi amaçlamıştır.

Aynı zaman diliminde özel beslenme ve diyet danışmanlığı ofisleri, araştırma hastanesi, toplu beslenme hizmeti veren kurumlar, kadın doğum ve çocuk hastaneleri gibi birçok kurumda 'stajyer diyetisyen' olarak çalışmıştır.

Eğitim hayatının ardından Bursa’da faaliyete başladığı Diyetisyen Betül Küllük Beslenme ve Diyet Danışmanlığı Ofisi’nde danışan kabulüne başlamıştır.

Bunun yanında Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü’nde Kulüp Diyetisyeni olarak Voleybol, Futbol ve Hentbol A Takım sporcularına beslenme danışmanlığı hizmeti vermektedir. 
 

Etiketler
Kilo verme
Dyt. Betül Küllük
Dyt. Betül Küllük
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube