Detoksun etkileri

Detoksun etkileri

Detoks genel anlamıyla "arınma" demektir. Hayvansal gıdaların, katkı maddelerinin ve yapay besinlerin vücudumuzda oluşturduğu toksinlerden uzaklaşma anlamına gelmektedir. Son yıllarda gündemde olan detoks aslında hayatımızda çok da yeni değil. Yüzyıllardır bütün dinlerde uygulanan "oruç" kavramı da bir tür detokstur. Detoksun amacı kilo vermek değil metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlamaktır.

Rafine edilmemiş gıdalar, (etler, beyaz pirinç, beyaz ekmek, beyaz şeker) şekerlemeler, yağlı ve kızarmış yiyecekler bedenimizde asidik bir ortam yaratır ve birçok hastalık ortaya çıkar.

Besinlerimizdeki bütün koruyucu, renk verici, tat verici kimyasal maddeler, hava kirliliği, sigara ve alkol kullanımı vücudumuza kimyasal zehirler ekler. Bu zehirli atık ürünlerin bir kısmı böbrekler, bağırsaklar yoluyla, terleme yoluyla deri tarafından dışarı atılıyor. Büyük bir kısmı ise hücrelere, organlara, atar damarlara, salgı bezlerine yapışır. Kan dolaşırken, kanla akar. Bütün vücudu dolaşır.

Hastalıkların sebebi sadece mikroplar değildir. Vücutta biriken serbest radikaller, asidik bir hale gelip saflığını yitiren vücudumuzu mikroplara yenik hale getirirler. Bakteri ve virüsler bu ortamda çoğalır. Aynı mikrobu taşıyan bir kişi hastalanmazken, diğeri hasta olabilir. Hastalık, bedenin bundan kurtulma çabasıdır. Bedeni gerçek sağlığına vücudun zehirlerden temizlenmesiyle ulaşır.

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Gonca Güzel

Etiketler
Detoksun etkileri
Dyt. Gonca Güzel
Dyt. Gonca Güzel
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube