Çocuklarda ağlama davranışı

Çocuklarda ağlama davranışı

         Çocuğun ağlama tepkileriyle istediği şeyleri vermemeye çalışın. Ağlamaya başladığı zaman onunla hiçbir şekilde göz teması kurmayın ve kızgınlığınızı da belli etmeyin bu davranışla sizi olumlu ya da etkileyebileceği düşüncesini oluşturmak istemiyoruz.

        Ağlama davranışı bittikten sonra göz teması kurup, istediği şeyi (onun için zararlı olamayacak şeyleri) ona verip "ağlamayı bıraktığın için istediğin şeyi sana veriyorum." diye belirtin. Doğru iletişim kurmayı yavaş yavaş öğrenecektir.

        Disiplinli olmanız gereken ve biraz zaman alacak bir süreç. İstikrarlı bir şekilde ilerlemezseniz ve bir seferlikte olsa düzeni bozarsanız çocuk sınırlarını zorlarsa düzenin bozulacağı düşüncesine kapılıp sürecin en başına sizi sürükleyecektir. Bu konuda onunla iletişimi olan kişileri bilgilendirirseniz yani herkes aynı ağızdan konuşursa çocuğun kafasındaki "doğru davranış" karmaşası oluşmaz.

Psk. Özlem Semra YILDIZ

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın

Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, lisans eğitimini 2010-2014 yılları arasında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. İhtisasını ise 2014-2016 yılları arasında aynı üniversitede yapmış ve Klinik Psikoloji alanında lisansüstü derecesini almıştır.  Öğrenicilik hayatı boyunca Gökyüzü Özel Rehabilitasyon Merkezi, Boğaziçi Üniversitesi, Esra Erol Umut Evi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi gibi Türkiye'nin saygın kurumlarında staj yapmış olan Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, böylece henüz öğrenciyken mesleki deneyim kazanmaya başlamıştır. Uzm. Psk. Özlem Semra YILDIZ, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Özel Kolan Hospital Beylikdüzü'nde devam etmekte olup danışanlarına Bireysel Terapi, Aile, Evlilik ve Çift Terapisi, Çocuk ve Ergen Terapisi ve Cinsel Terapi alanlarında başarılı hizm ...

Etiketler
Çocuk
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın
Uzm. Kl. Psk. Özlem Semra Taşkın
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube