Az bilinen çok etkili yöntem tıbbi hipnoz

Az bilinen çok etkili yöntem tıbbi hipnoz

İnsan en gelişmiş varlıktır. Yaşam sürecinde çevreden etkilenmekte, olumlu-olumsuz kazanımlar elde etmektedir. Peki sonradan kazanılmış olguları değiştirebilir miyiz?

Doğal olarak her canlıda olduğu gibi insanda da kendini onarım ve tamir yeteneği vardır.  Ancak, bireysel farklılıklardan dolayı, tedavi, terapi ve değişim süreci aynı değildir. İnsan tamir potansiyelini daha çok psikolojik ve psikosomatik alanda kullanmaya kalktığında, ne kadar kolay, ne kadar rahat ve ne kadar kısa zamanda sonuca ulaştığını fark edecektir. Birey, hayatını zorlaştıran, rahatsız edici olumsuzlukları gerçekten değiştirmeyi istiyorsa, o sorun telafisi mümkün, düzelebilir türden ise, bu durumu revize edebilir hatta hiç yaşanmamış gibi belleğinden silip atabilir, kaldığı yerden yaşantısını daha güzel sürdürebilir.

Bu bağlamda Tıbbi Hipnoz; psikoterapide kullanılan yetkili uzmanlarca uygulanabilen bir yöntemdir. Bireyin sorunu Tıbbi Hipnoz kapsamında ise; 3 bileşenin yerine gelmesi ile çözüm mümkündür.

Sorunu çözmeye olan İSTEK, yönteme olan İNANÇ ve uzmanına olan GÜVEN.

Psikoterapi süreci içerisinde Tıbbi Hipnoz Yöntemi ile;

- Kilo verme

- Sigara bırakma/Alkol bırakma

- Tırnak yeme

- Alt ıslatma

- Diş Hekimi korkusu (Dental Fobi)

- Kekemelik

- Fobiler (hayvan fobisi, sosyal fobi, kapalı alan fobisi, uçak fobisi vb.)

- Sınav Kaygısı/Eğitsel Hipnoz

- Cinsel İstek ve İşlev Bozuklukları

- Panik atak/Depresyon/Kaygı Bozuklukları

- Bruksizm (Diş gıcırdatma)

- Migren

- Kişisel Başarı, Kendine Güven/Korku, Sosyalliği Arttırma, Geçmiş Yaşam ve Suçluluk gibi alanlarda şifa bulmak mümkün.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Aylin Şanver Aydın

Uzm. Kl. Psk Aylin ŞANVER AYDIN, 1976 Manyas doğumludur. İlk ve ortaokulu Manyas’ta, liseyi Adnan Hunca Çok Programlı Lisesinde okudu (1990-1993) ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ – PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK ve REHBERLİK bölümünden mezun oldu.(1994-1998 ) PSİKOEĞİTİM – PSİKOSOSYAL PROJE Eğitimleri aldı.(Marmara depremi sonrası PTSB (Travma Sonrası Stres Bozuklukları) bireysel ve grupla terapi –yas ve travma  çalıştı.) (1999 ve sonrası) Beceri Transferi Eğitimi-Uğur Kariyer Merkezi (2002) Psikoeğitim Paket Programı Geliştirme Eğitimi aldı. – AHE Enstitüsü- (2003) Özel Çocuk ve Ergenlerde BEP Eğitimi- (2004) Ergenlerde Psikolojik temel Önleme Eğitimi aldı. (2005) PSİKOSOSYAL PROJE- Psikolojik Anlamlandırma Eğitimi aldı.-UNICEF-(2005) PSİKOSOSYAL PROJE- Grupla Danışma Eğitimi aldı.-UNICEF-(2006) TYT 9-11 Temel Yetenekler Testi uygulayıcısı. – ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Psikoterapi
Uzm. Kl. Psk. Aylin Şanver Aydın
Uzm. Kl. Psk. Aylin Şanver Aydın
Kocaeli - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube