Ozon aşısı ve ozon terapileri

Ozon aşısı ve ozon terapileri

Basınımızda her geçen gün daha da sık duyar olduğumuz ozon ve ozon terapilerinden kısaca bahsetmek istiyorum. Ozon kelime anlamı ile kötü koku demek. Kokusu kötü olan bu gazın marifetleri oldukça iyi.. Canlı hücrenin olmazsa olmaz ihtiyaç duyduğu en önemli şeyin hava olduğunuz biliriz. Gıdasız aylarca dayanabilmemize rağmen susuz ancak günlerce yaşayabiliyoruz. Havasız ise ancak birkaç dakika yaşamamız mümkün.. Hava yani oksijen olmazsa olmazımız. Havadan aldığımız oksijen hücre fabrikasının ana enerji kaynağı... Bu kaynaktan yoksun hücre enerjisini üretemezse ölümle karşı karşıya kalır.

Ozon atmosferin üst katmanlarında bulunan ve yaşadığımız dünyada ancak gök gürlemeli yağmurlarla geçici süre bulunan oksijene göre daha güçlü bir element. Doku ve hücrelerimizin oksijen gereksinimini karşılamada ise enerji üretimine daha zengin katkıda bulunan bir madde. Ozon tedavileri ile sağlıklı kalma ve yaşam kalitemizi artırmamız mümkün. Ozon temizleme gücüne sahip olduğu için tıpta “aktif oksijen” olarak etki ediyor. Tedavide kullandığımız ozona yüksek enerjisinden dolayı kaliteli yakıt gözü ile bakabiliriz. Kan dolaşımını arttırma yeteneği, onu sadece dolaşımla ilgili bozuklukların tedavisinde değil birçok hastalıkta bozulmuş olan organ fonksiyonlarının yeniden canlandırılma amacıyla kullanılmasının kapısını açar. Fibromyaljiden kas romatizmasına migrenden depresyona multıpl skleroz, beyin felci, Parkinson, bunama alzheimera kadar bir çok hastalıkta terapötik destek olarak ozon terapi umut vaad etmekte. Şeker hastalığı, halsizlik, yorgunluk ve performans artırmak amacı ile de ozon terapiyi yan etkisi olmamasından dolayı öncelikli destek tedavileri arasında sayabiliriz.

Ozon tedavisi ile dolaşım bozukluğu, romatizma, kireçlenme, viral hastalıklar gibi bir çok hastalıkta yardımcı tedavi olarak kullanılmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır. Tıpta ozon, yaraların dezenfeksiyonunda, bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. Ozon terapisinin değişik uygulama şekilleriniz hastalarımızın yaşına, cinsine ve hastalık durumuna göre ayarlıyoruz.

Başlıca uygulama yöntemler

Major Otohemoterapi: Hastamızdan aldığımız kani ozon gazı ile temzledikten sonra aynı yoldan tekrar temizlenmiş kanı hastamıza veriyoruz.

Minor otohemoterapi: Bu yöntemde hastadan aldığımız daha az bir kanı ozonla temizleyip kalçadan kas içerisine veriyoruz.

Rektal ozon terapisi: Bu yöntemde özel kanüllerle özon gazı belirli miktarlarda rektal yoldan verilerek tedavi desteği sağlanabiliyor.

Kulak insuflasyon yöntemi: Bu tedavide de kulak yolu ile ozon gazı belirli miktarlarda uygulanarak tedavi desteği sağlanabiliyor.

Ozonlu su ile tedavi: Yaralar ve üst solunum yollarının bazı hastalıklarında olumlu sonuçlar alabiliyoruz. Lavaj yolu ile de yine ozonlu su ya da ozonlu yağ karışımlarını kullanarak hastalıklara karşı destek terapileri oluşturabiliyoruz.. Ozon tedavisinde uyguladığımız terapötik proğramlamalar tamamen hastalarımızın hastalık durumlarına ve tedavilere verdikleri cevaplara göre ayarlanmakta ve olumlu sonuçları ile hastalarımıza yan etkisiz destekler oluşturmamızın önünü açmaktadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ali Akben

Doç Dr. Ali AKBEN, 1957 yılında Kahramanmaraş'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Kahramanmaraş'ta bitirmiştir. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1982-1984 yılları arasında mecburi hizmetini Iğdır'da yerine getirmiş ve 1984 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde ihtisasına başlamıştır. İhtisasını tamalayarak Nöroloji Uzmanı olmuş olan Dr. AKBAN, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Nörofizyoloji bölümünde Elektromyografi eğitimimi tamamlayarak EMG uzmanı olmuştur. Tıp eğitiminin yanısıra 1988 yılında Akapunktur ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları alanında teorik ve pratik çalışmalar yapmaya başlayan Doç Dr. Ali AKBEN, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de ilgi ve tecrübelerini artırmak amacıy ...

Etiketler
Otohemoterapi
Doç. Dr. Ali Akben
Doç. Dr. Ali Akben
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube