Migren ağrısı tedavisinde yeni yöntem: migren aşısı

Migren ağrısı tedavisinde yeni yöntem: migren aşısı

Dünya çapında oldukça yaygın şekilde görülen Migren hastalığına karşı yeni bir tedavi yöntemi bulundu. Geliştirme çalışmaları 10 yıldır devam eden, yurt dışında ise 3 yıldır kullanılan migren aşısını şimdi kliniğimize gelerek kolayca yaptırabilirsiniz.

İlk kez Dünya Başağrısı Kongresi’nde tanıtılan migren aşısı, ardından Dünya Sağlık örgütü tarafından onaylanarak kullanıma sunuldu. Bu yıl da Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'de kullanımına onay verildi. Aşı, migren ağrısına neden olan CGRP moleküllerini bloke ederek migren ağrısını daha başlamadan engelliyor. Bu aşı daha önce uygulanan ve ağrıyı bastıran veya erteleyen tedavilerin aksine, migrene karşı özel olarak geliştiridi.

Migrene genetik yatkınlığınız varsa ve yaşam tarzınızdan dolayı uykusuzluk, açlık ve strese maruz kalıyorsanız, ayda 4 ve üzeri migren atağı geçiriyorsanız migren aşısı yaptırmanızı tavsiye ederiz. Migren aşısı ile çalışma verimliliğini artıracak, konsantrasyon sorunlarınız bitecek ve sosyal hayatınız tekrar düzene girecektir.

Migren aşısı son teknoloji ürünü olup yan etki oranı da oldukça düşük bir tedavidir. Yine de kişiden kişiye değişmekle birlikte aşı yapılan bölgede kızarıklık, baş dönmesi, kabızlık, nezle gibi yan etkiler görülebilmektedir.

Aşı, ayda 4 ve üzeri migren atağı yaşayanlara tavsiye ediliyor. Aşının doğru zamanda doğru kişiye uygulanması gerekiyor, bu şekilde en iyi sonuç alınıyor. 12 ay boyunca, ayda bir deri altına (koldan) enjeksiyon şeklinde yapılıyor.

Kliniğimize gelerek hastane kalabalığına girmeden, sıra beklemeden, uzman doktor gözetiminde kolayca migren aşınızı yaptırabilirsiniz. Aşı yapıldıktan sonra, alerjik reaksiyon görülme riskine karşı yarım saat kadar gözetim altında beklemeniz tavsiye edilmektedir.

Bu makale 13 Eylül 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Deniz Mataracı Çevik

Uzm. Dr. Deniz Mataracı Çevik, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur.Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’ni başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır.İhtisasını ise 2001-2006 yılları arasında Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tamamlayarak Nöroloji Uzmanlığını almıştır.  2008-2014 yıllarında Medicana İnternational İstanbul Hastanesi’nde nöroloji uzmanı olarak görev almıştır. Sonrasında İstanbul Aydın Üniversitesi Elektronörofizyoloji Bölümü'nde Yrd. Doçent olarak göreve başlamıştır. Uzmanlık eğitimi süresince ve sonrasında yurtiçi-yurtdışı kongre ve bilimsel oturumlara, çeşitli kurslara katılmış ve nöroloji alanındaki güncel gelişmeleri takip etmiştir ve hala devam etmektedir. İlgilendiği tedavilerden bazıları; - Genel Nörolojik Muayene - Ağrı Poli ...

Etiketler
Migren atağı
Uzm. Dr. Deniz Mataracı Çevik
Uzm. Dr. Deniz Mataracı Çevik
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube