Güzel ve sevgi dolu bir ilişki için 6 ipucu!

Güzel ve Sevgi Dolu Bir İlişki İçin 6 İpucu!

Güzel ve sevgi dolu bir ilişki için 6 ipucu!

1-Birbirinize karşı dürüst ve açık olun. Çünkü ilişkilerde yaşanan problemler, yanlış anlaşılmaktan ya da düzgün iletişim kuramamaktan kaynaklanıyor.

2-Güvendiğinizi yalnızca söylemeyin, hissettirin. Güven duygusunu hissetmek ve hissettirmek ilişkinin en temel parçasıdır.

3-İlişki bir süreçtir, bu süreç içerisinde iki taraf da yalnızca büyümek ve gelişmekle kalmaz, olgunlaşır da. Zaman içerisinde değişmeniz, ilişkinin de değişimini beraberinde getirir. Bu durumu kabul etmek ilişkinin sağlıklı ilerlemesi açısından önemlidir.

4-İlişkide sürekli beraber olmak istiyor olabilirsiniz ancak ayrı geçirilen zamanlar da çok kıymetlidir. Partnerlerin kendine özel bir zaman ayırması hem birbirilerini özlemelerini sağlayacak hem de sizin birer birey olduğunuzu, ilişkinin dışında bir hayatın da devam ettiğini unutturmayacaktır.

5-Duyguları görmezden gelmeyin. Bu ilişki içerisinde hissettikleriniz kadar size hissettirilen duygular da önemlidir. Bu sebeple günlük hayatın içinde partnerinizin nasıl hissettiğini sormayı ihmal etmeyin.

6-Cinsel hayatınızı yok saymayın. Cinsellik mutlu ve sağlıklı bir ilişki için kritik bir öneme sahiptir. Partnerinize karşı açık olmalısınız. Cinsellik, iki taraf için de doyum alındığında ilişkide olumlu bir etki yaratır.

Bu makale 30 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Nuray Bozkurt

Uzm. Kl. Psk. Nuray Bozkurt, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır.Yüksek lisansını ise Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji (Tezli) bölümünü ve Bağımlılık Danışmanlığı ve Rehabilitasyon bölümünü tamamlamıştır. Hamle danışmanlık merkezinde psikolog olarak görev almıştır. Kayışdağı Darülaceze Huzurevi'nde gönüllü psikolog olarak Kakben Derneği Koruyucu Aile Derneği'nde gönüllü psikolog olarak calişmaktadir. Aldığı eğitimler:-Citeb aile ve çift terapisi eğitimi, citeb cinsel terapi eğitimi, citeb boşanma terapisi eğitiminlerini tamamlayarak Citeb ailesinin bir parçası olmuştur.-Çözüm odaklı terapi eğitimi,-Bilişsel davranışçı terapi eğitimi,-Otojenik gevşeme terapisi eğitimi, nefes ve beden farkındalığı eğitimi, yaratıcı drama ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Uzm. Kl. Psk. Nuray Bozkurt
Uzm. Kl. Psk. Nuray Bozkurt
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube