Doğum sonrası cinsel ilişki

Doğum sonrası cinsel ilişki

Normal doğum sonrası cinsel ilişki ne zaman başlar?

Normal doğum sonrasında eğer doğum dikişli olmuşsa dikişlerin iyileşmesi ve doğum sonrası kanamanın azalması beklenmelidir. Doğum dikişli olmamışsa lohusalıkta görülen kanama bitene kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir. Genel olarak cinsel ilişkiye başlamak için ortalama 4-6 hafta geçmesi gerekir.

Epizyotomi dikişi ne zaman iyileşir?

Epizyotomi dikişi olan hastaların dikişlerinin iyileşmesi yaklaşık iki hafta sürer. Fakat dikiş yerindeki doku iyileşme dokusu olduğu için esneme özelliği yoktur. Yani doku iyileşse bile ilişki sırasında ağrı olabilir. Bu nedenle hasta doktoruna muayne olarak dikişlerin tam iyileştiğini öğrendikten sonra ilişkiye girebilir. Yetersiz iyileşmiş doku ilişki sırasında açılabilir. Dikkatli olunmalıdır. İlişki sırasında kuruluk varsa kayganlaştırıcı krem kullanılmalıdır.

Sezeryan sonrası cinsel ilişki ne zaman başlar?

Sezeryan sonuç itibariyle bir ameliyattır. Her ameliyatta olduğu gibi vücut bir stres altına girmiştir ve iyileşmesi zaman alacaktır. Doğum sonrası ilişkiye girmek için ameliyat hattınını iyileştiğinden emin olunmalı ve doğum sonrası kanama bitmelidir. Ameliyat bölgesinde ilişki sırasıda ağrı oluşursa ilişkiye son verilmeli ağrının geçmesi için bir süre daha cinsel pehriz uygulanmalıdır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Melik Yazır

Op. Dr. Melik Yazır, 26.06.1968 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi.  İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimlerini Manisa' da tamamlamasının ardından tıp eğitimini Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde sürdürdü ve 1993 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Dr. Yazır, mecburi hizmetini Batman'da tamamlamasının ardından 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde ihtisasına başladı ve Perinatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay KADAYIFÇI'nın asistanlığı görevini yürüttü. İhtisasını 1998 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof.Dr.Atilla KÖKSAL şefliğindeki 3.Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinigi'nde tamamlayan Dr. Yazır, 1999 yılında Turgutlu Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. Dr. Yazır 2000 yılında Kıbrıs Girne Askeri Hastanesinde askerlik hizmetini tamamlamasının ardında ...

Etiketler
Normal doğum sonrası cinsel ilişki ne zaman başlar?
Op. Dr. Melik Yazır
Op. Dr. Melik Yazır
İzmir - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube