Depresyonda Antidepresan Kullanımı

Uzm. Psk. Uğur Kartum
Uzm. Psk. Uğur Kartum
6 Nisan 2021138 görüntülenme
Randevu Al
Depresyonda Antidepresan Kullanımı

✔️Öncelikle bir antidepresandan ne beklediğiniz konusunda oldukça talepkar olmalısınız bir antidepresanı sürekli kullanımını gerekçelendirmek için son derece güçlü ve belirgin bir etki göstermesi gerekmektedir. Duygu durumunuzda çok az bir miktarda düzelme olduysa ve ilacı yeterli süre ve dozda kullandığınızı düşünüyorsanız doktorunuza danışarak ilacı bırakmayı ve başka ilaca geçmesini isteyebilirsiniz. Tek başına ilaç yeterli olmuyorsa mutlaka psikoterapiyle birleştirmeniz gerekir.

✔️Birçok insan eğer depresyondaysanız antidepresan kullanmanız gerektiğine inanır. Bununla birlikte her depresif kişinin bir antidepresan kullanması gerektiği konusunda ısrarcı değilim. Saygın bilimsel dergilerde yayınlanmış olan önemli sayıda iyi kontrollü çalışma psikoterapinin daha yeni biçimlerini en az antidepresanlar kadar hatta bazen antidepresanlardan daha fazla etkili olduğuna işaret etmektedir. Kesinlikle pek çok depresif kişi antidepresanlarla başarılı bir şekilde tedavi edilmiştir ve bu ilaçlara çok güvenmiştir. Bu ilaçlar önemli tedavi araçlarıdır ancak antidepresanlar bazen yardımcı olur ama nadiren her şeyi çözerler ve genelde gerekli değildirler.

Etiketler

AntidepresanAntidepresan kullanımıDepresyondepresyonda antidepresan

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Uğur Kartum

Uzm. Psk. Uğur Kartum

Uzm. Psk. Uğur Kartum 1993 yılında Bursa'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da tamamlamıştır. 2011 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisansını İstanbul Arel üniversitesi Genel Psikoloji Bölümü'nde yapmıştır ve 2018 yılında yüksek lisans tamamlayarak uzmanlığını almıştır. Yüksek lisans  araştırmalarında ''Ekran Bağımlılığın Obeziteye Etkisi'' üzerine çalışmıştır. Avustralya ve Kanada'da uzun süreli olarak mesleğini geliştirmek ve gözlem yapmak amacıyla kalmıştır. 2016 yılında Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nde Okul Psikoloğu olarak göreve başlamıştır. aynı zamanda kısa süreli olarak Bursaspor'un alt yapısında gönüllü olarak  çalışmıştır. 2018 senesinde Down Sendromu Derneğinde akademi eğitmeni olarak görev almıştır. Down Sendromlu gençlerin eğitimi ve hayata katılımı konusunda müfredat ve eğitim çalışmalarını sürdürmüştür. 2019 yılında Pera Avcılar Rehabilitasyon merkezinde kurum psikoloğu çalışmalarını sürdürmüştür. Bir çok aile  ve öğrenci eğitim semineri vermiştir. Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademisinde görev almıştır. özel olarak ofisinde Yetişkin danışmanlığı ve aile, ergen ve çocuk danışmanlığı üzerinde danışan odaklı çalışmalarını sürdürüyor. İyi derecede ingilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır