Çocuk ruh sağlığı

Çocuk ruh sağlığı

Her şeyin temelleri çocuklukta atılmaktadır. Sağlığın, eğitim alışkanlıklarının, beslenme alışkanlıkları, huylarımız hep çocuklukta belirlenir.

Çocuk ruh sağlığı da, yetişkin ruh sağlığının temellerinin atıldığı dönem olması sebebiyle çok önemelidir. Çocuğun içinde büyüdüğü, yetiştiği ortam, aile sağlıklı bir yapıdaysa çocuk ruh sağlığı için elverişli bir ortam var demektir. Aile içinde yaşanan gerilimler huzursuzluklar çocuk ruh sağlığı için elverişli ortamın bozulması anlamına gelmektedir. Elverişli olmayan bir ortamda yetişmek zorunda kalan çocukların doğal olarak gelecekte de sorunlar yaşaması beklenmektedir. Parçalanmış ailelerde, huzursuz ortamlarda kalan çocukların bünyeleri hem bedensel hem de ruhsal olarak zayıf kalmaktadır. Aşırı müdahale eden mükemmeliyetçi, kuralcı ailelerde veya ilgisiz ailelerde de çocukların bünyeleri zayıf kalmaktadır. Çocuk ruh sağlığına uygun aile ortamlarında yetişen çocuklar hayat başarıları yüksek ve daha mutlu bir yaşam sürmektedirler.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Mürşit Atlıakın

Psk. Mürşit ATLIAKIN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara üniversitesi Psikolojik Hizmetler Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 1983 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 1984 yılında Samsun Ruh Sağlığı Hastanesi'nde psikolog olarak mesleki hayatına başlamış olan Psk. Mürşit ATLIAKIN, 1990 yılında Bursa Devlet Hastanesi'ne tayin olmuştur. Aynı zamanda buradaki görevini sürdürürken Spastik Çocuklar Hastanesi'nde 2 yıl, Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şubesi'nde 6 yıl, Adölesen (ergen) Sağlığı Merkezi'nde ve İletişim Merkezi'nde 1'er yıl süre ile çalışmalar yapmıştır. 2003-2012 yılları arasında Bursa Devlet Hastanesi'nin Kalite Yönetim Sistemini kurarak, yürütmesini ve kalite direktörlüğünü yapmış olan Psk. Mürşit ATLIAKIN, 2012 yılında emekli olmuştur. Kendisi halen Bursa Engelliler Federasyonu Başkanlığı, Bursa Böbr ...

Etiketler
Çocuk ruh sağlığı
Psk. Mürşit Atlıakın
Psk. Mürşit Atlıakın
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube