Bu beden size verilmiş bir emanet

Bu beden size verilmiş bir emanet
Bizim en büyük hatamız belki de ideal kilomuza ulaşmamızı engelleyen en büyük sebep diyetlere karşı düşünce tarzımız ve diyeti çerçeveleme şeklimiz oluyor. Artık mutsuzluk veren ve insanları diyet yapmaya karşı hem soğutan diyet klişeleri geçmişte kaldı. Günümüz beslenme uzmanları diyeti açıklarken elele vererek yaşam biçiminizde düzenlemeler yapacağınızı belirtiyor. Evet aslında biz hep diyetteyiz diyette olmak zorundayız.Sağlıklı ve dengeli beslendiğimiz sürece kadın, erkek yaşamın her aşamasındaki dışarıdan gelecek tehditlere karşı korunmuş olacaktır. Diyet kelimesi aklınıza geldiğinde hemen keyifli şeyler düşünmemiz gerekiyor. Diyet denilince bir kibrit kutusu peynir kepekli ekmek geliyor aklıma demek mazide kaldı. Diyet kainatın bize sunduğu güzelim besinleri, doğru zamanda ve doğru miktarlarda yemektir diyet kontrolden çıkmadan beslenmemizi dengelemektir.
Bir de şu açıdan bakmanızı istiyorum diyet ya da sağlıklı beslenme düzenine; biliyoruz ki sahip olduğumuz beden aslında bize verilmiş bir emanettir. Emanet kelimesinin anlamını hepimizi biliyoruz ve soruyorum neden biz kendimize ait olmayan bu şeyi bu kadar hor kullanıyoruz. Doğru beslenmeyerek, sigara kullanarak vücudumuza zarar verme hakkını bize kim veriyor. Diyete girmek zaten insanların bu dünyada yapmak zorunda oldukları bir sorumluluk. Biz zaten kendimize değer vermeliyiz iyi bakmalıyız vücudumuza .
Gelin geç kalmadan, ertelemeyin ve sağlıklı kalabilmek için bahaneleri bir kenara bırakıp kendinize bir hedef koyun harekete geçin. Diyeti çerçevelerken aslında bunun hiç bitmeyecek keyifli bir yolculuk olduğunu düşünün.  

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Duygu DENİZ ÖKMEN

Etiketler
Beden sağlığı nasıl korunur
Dyt. Duygu DENİZ ÖKMEN
Dyt. Duygu DENİZ ÖKMEN
Kayseri - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube