SU İÇSEM YARIYOR!! PEKİ YA KAHVE ?

Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir
Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir
28 Temmuz 2016392 görüntülenme
Randevu Al
SU İÇSEM YARIYOR!! PEKİ YA KAHVE ?

Kahve konusu öyle derin öyle keyifli bir konu ki üzerine saatlerce konuşulup yazılar yazılabilir.

Beslenmemizde kahvenin yeri de pek çok açıdan değerlendirilebilir. Peki ya diyet yaparke, hani şu 'su içseniz kilo aldığınız' dönemde kahve beslenme programımızı nasıl etkiler? Bir çok besinde olduğu gibi kahve konusunda da günümüzde seçenek o kadar çok ki insanın kafasının karışmaması mümkün değil. Klasik Türk kahvesi, filtre kahve gibi işlenmemiş öğütülmüş kahveler günde 1-2 fincan şekersiz tüketildiklerinde diyete kalori yükü katmazlar. Ancak özellikle kahve zincirlerinde satılan farklı aromalara sahip şuruplar ve kremalarla beraber sunulan kahveler kalori anlamında oldukça zengindir. Kahveye aroma katmak için süt ve süt tozu kullanımı da oldukça yaygındır. Süt tozlarında yağ oranı oldukça yüksektir. Günlük tüketim miktarınız eğer 3 fincanın üzerinde ise bu size ekstra kalori olarak gelecektir.Sıklıkla işlenmiş granül kahveler süt tozu ile beraber veya hem süt tozu hem şeker ile beraber kullanılmaktadır. Sıcak suda eriyen kullanıma hazır bu tarz granül kahveler işlenmiş oldukları için ve genelde süt tozu ve şeker ile kullanıma uygun oldukları için her zaman tüketilmeleri önerilmemektedir.

Diyetin kalori yükünü azaltmak için yağsız süt, badem sütü veya soya sütü ile tüketilebilir.Sonuç olarak sade bir fincan Türk kahvesi ya da filtre kahvenin diyet yaparken kilo kaybetmenize olumsuz bir etkisi yoktur. Eğer kahvenizi sade içemiyorsanız, yağsız süt ve aroma vermek için tarçın kullanımı, gönül rahatlığı ile kahvenizin keyfine varmanızı sağlayacaktır.

 

Etiketler

Doğru beslenmeKahve kilo aldırır mıDoğru beslenmek için nelere dikkat edilmelidirKahve zayıflamaya yardımcı olur muTürk kahvesinin yararları ve zararları

Yazar Hakkında

Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir

Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir

Uzm. Dyt. Gülden DEMİR, 1976 yılında İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı lisans eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2001 yılında ise yine Hacettepe Üniversitesi'nden  klinik diyetisyenliği alanında lisans üstü derecesini almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır