Bireysel terapi nedir?

Bireysel terapi, terapist ve danışan arasında geçen, danışanın içsel sancılarını azaltmaya veya yok etmeye odaklı profesyonel görüşmeye denir.

Bireysel terapi nedir?

Bireysel terapi, terapist ve danışan arasında geçen, danışanın içsel sancılarını azaltmaya veya yok etmeye odaklı profesyonel görüşmeye denir.

 Kendi kocaman dünyasında kaybolan bireyin, kendisini, ruhsal problemlerini keşfedebileceği  güvenli bir alan oluşturulur. O alan içerisinde  terapist iyi bir dinleyicidir ve sizi huzursuz eden konular hakkında  konuşabilmeniz için size doğru zamanı ve mekanı sağlar. 

Bireysel Terapinin Amaçları Nelerdir?

Bireysel terapide ilk görüşme daha çok danışanı tanıyabilme, problemini anlayabilme amacı taşır. Danışanın kendi içerisinde yaşadığı ruhsal problemler uzman tarafından keşfedildikten sonra çözüm odaklı tedavi planı oluşturulur.

Psikolojik hastalıkları ortadan kaldırmak

Danışanların sorunlarla baş edebilmesini sağlamak

Danışanların  onları rahatsız eden davranış ve tutumlarında değişim sağlamak

Danışanın olumsuz ruh hallerini yok ederek yaşam kalitesini arttırmak

Danışanın insan ilişkilerinde yaşadığı problemleri çözümlemek

Yukarıda saydıklarımız bireysel terapiyi ilgilendiren bazı alanlardır fakat bireysel terapi saymakla bitmeyecek kadar ruhsal problemin çözümünü içerisinde taşır ve diğer terapi yöntemlerinden farklı olarak  danışan problemlerini bireysel çerçevede ortaya koyar ve bireyin yalnızken kendisini daha rahat ifade edebilme şansı olur.

 

Uzm. Klinik Psikolog Zeynep Kızılgül

Bu makale 17 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Zeynep Kızılgül

Uzman Klinik Psikolog Zeynep Kızılgül. Hem online hem de yüz yüze bütünsel psikoterapi hizmetleri sunmaktadır. Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olduktan hemen sonra Klinik Psikoloji alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Hastane ve kliniklerde çalışmıştır. Danışanlarına daha iyi hizmet vermek için çeşitli eğitimler alarak ekoller benimsemiştir. Şu anda ise Nova Psikoloji ve Anında Terapi’nin kurucusudur. Farkındalık temelli uygulamalar, somatik (vücut temelli) terapiler ve EMDR (travma terapisi) ile geleneksel psikoterapötik yöntemleri (psikodinamik ve bilişsel-davranışçı) birleştirerek eklektik bir yaklaşım kullanmaktadır. Travma, bağımlılık, yas, depresyon, kaygı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, disleksi, ebeveynlik ve ilişki zorluklarını tedavi etme konusunda uzmandır. Danışmanlık uygulamasına sıcak ve ka ...

Etiketler
Bireysel terapi nedir?
Uzm. Kl. Psk. Zeynep Kızılgül
Uzm. Kl. Psk. Zeynep Kızılgül
Mersin - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube