Zayıflatan alışkanlıklar

Zayıflatan alışkanlıklar

Değişim uğramamış doğal besinleri tercih edip, tüketin. Alışkın olduğunuz yemek listenizi çiğ gıdalar ekleyerek zenginleştirin.

Protein ve vitaminler vücudumuz için vazgeçilmezdir. Her öğünde mutlaka tüketin.

Nişasta ve şeker kaliteli karbonhidrat kaynaklarından sağlayın. Toz şeker ve saf beyaz undan yapılan hamur işlerini hayatınızdan çıkarın.

Mükellef bir sofra hazırlayamadığınız zaman 1 dilim kızarmış ekmek ve beyaz peynir ile geçiştirmeyi öğrenin.

Vücudunuzun şeker ihtiyacını kuru meyve, bal ve pekmez gibi doğal besinlerden karşılayın.

Hayvanlardan elde edilen doymuş yağ ve margarin asla kullanmayın.

Et tüketirken mutlaka yağsız kısımlarından satın alın.

Yemeklerinde kullandığınız bitkisel yağın rafine edilmemiş ve kokulu olanlarından seçin.

Günlük çalışma enerjinizi size sağlayacak olan sabah ilk olarak tükettiklerinizdir. Bu nedenle kahvaltı adı altında aslında sabah yemeği yiyorsunuz. Yataktan kalkar kalmaz iştahınız henüz açılmamıştır ve o zaman 1 bardak ılık su tüketebilirsiniz. Hiç bir şey yemeden evden çıkmayınız. Sabah 1 adet portakal tüketip üzerine kısa bir yürüyüş ve koşuya çıkıp güne öyle başlayınız. Böylece güne enerjik ve mutlu olarak başlayacaksınız.

Sabah yemeğinde peynir, yumurta, yağlı tohumlar ve tarçın ilave edilmiş sıcak süt tüketiniz. Bu temeli her sabah uygulamaya özen gösterin.

Öğle ve akşam öğünlerinden birkaç saat önce açlık hissederseniz rafine içecekler ve hamur işi yerine meyve, sebze suyu, yoğurt, ayran ve süt gibi kaliteli besinlerden birini tercih ediniz.

Yemek yemeye çiğ sebze salatası ile başlayınız ve devamında proteinli bir yemek ve su yerine ayrana yer veriniz.

Yemeklerden en az 1 saat sonra sağlıklı bir sindirim gerçekleştirmek ve hazımsızlığa karşı sıcak bitki çayı veya 1 fincan türk kahvesi tüketiniz.

Yatmadan hemen önce, metabolizmanızı uyku boyunca sabaha kadar uyanık tutmak için ballı yoğurt, tarçınlı süt ve ıhlamur seçeneklerinden birini tüketip , kaliteli bir uyku geçirin.

 Sevgilerimle...

Diyetisyen Elif Fedakar

                                                                         

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Elif Fedakar

Dyt. Elif FEDAKAR, 1990 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü bitirmiştir ve Dyt. unvanı almıştır. Lisans eğitimi süresinde Yapı Kredi Spor Klubü’nde adölesan beslenmesi ve faaliyetleri konusunda eğitim koçluğu görevini üstlendi ve başarı sertifikası aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nse Klinik Diyetisyen olarak aktif görev yapmıştır. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Çocuk Diyetisyeni olarak stajını başarıyla tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Kurum Mutfağı'nda Kurum Diyetisyeni olarak çalışmıştır. Ayrıca lisans eğitimi boyunca Yeme Bozuklukları, Gebe ve Emzikli Beslenmesi, Diyabet Hastalarında Beslenme ve daha bir ...

Etiketler
Zayıflamanın basit yolları
Dyt. Elif Fedakar
Dyt. Elif Fedakar
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube