Wısc-ıv zeka testi

Wısc-ıv zeka testi

Weschler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği’nin 4. versiyonu olup kısaca WISC-IV Zeka Testi olarak bilinmektedir.

6 – 16 yaş arasındaki çocuklara uygulanan klinik bir ölçme ve değerlendirme aracıdır. WISC-IV çocukların bir çok yönüyle yorumlanabilmesine yardımcı olmaktadır.

Test, lisans eğitimini Psikoloji alanından tamamlamış ve eğitimini Türk Psikologlar Derneği’nden almış uzman kişiler tarafından uygulanır.

Testin uygulanma süresi ortalama 1.5 saattir.

Fayda sağladığı ve incelediği temel alanlar

Öğrenme güçlüğü

Dikkat durumu

İletişim problemleri

Genel performans

Hiperaktivite ve dikkat eksikliği

Duygusal gözlem

Derslerle ilgili problemler

Bu makale 2 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Esin Yıldız

Psikolog Esin Yıldız, 1990 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini Koç İlk okulunda, lise eğitimini Recep Güngör Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra kısa süreli olarak Almanya da düzenlenen Volksbund Workcamp programına katıldı. 2010 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji bölümüne girdi. Eğitim sürecinin ilk yıllarında üniversite içerisinde Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü kurucu üyeliğiyle beraber birçok üniversite içi ve Türkiye genel çapında çeşitli vakıf ve yardım kuruluşlarıyla çalışmalarda bulunmuştur.  Lisans eğitimi sırasında Aile Danışmanlığı eğitimini tamamladı ve bunun üzerine rehabilitasyon merkezinde stajyer olarak kısa dönemli çalışmış ve bir yandan da 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimini almış ve Beylikdüzü Özel Final ortaokulunda stajını gerçekleştirmiştir. Lisans eğitim s ...

Psk. Esin Yıldız
Psk. Esin Yıldız
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube