Vajinal estetik (vajinoplasti) hakkında...

Vajinal estetik (vajinoplasti) hakkında...

Vajinal Estetik (Vajinoplasti) Nedir?

Vajinal estetik, vajene uygulanan cerrahi veya cerrahi dışı uygulamalarla yapılan genellikle vajinal daraltmanın sağlandığı estetik işlemdir.

Vajinal Kanaldaki Genişlemelerin Nedenleri Nelerdir?

Vajinal genişleme sıklıkla çok sayıda vajinal (normal) doğum, zor vajinal (normal) doğum yapan, 4000 gr üzerinde vajinal (normal) doğum yapan kadınlarda, doğuştan bağ dokusu zayıf kadınlarda ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan cinsel işlev bozukluğu da yapan bir durumdur.

Vajinal Estetik (Vajinoplasti) Ameliyatına Neden ve Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Vajinal estetik işlemi, vajende genişleme şikâyeti olan kadınlarda, cinsel ilişki sırasında vajinanın penisi hapsedememesi nedeniyle orgazm problemleri yaratabilmektedir. İlişki esnasında vajenden ses ve hava gelmesi şikayetlerine neden olup ilişkinin kalitesini bozabilmektedir, zamanla libidoda kayıp yaşanabileceği için vajinal estetik işlemi bu durumlarda uygulanmalıdır.

Vajinoplasti Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Vajinoplasti ameliyatında önemli nokta vajenin gereğinden fazla daraltılması ya da az daraltılması problemleridir, bunun dışında cerrahiye bağlı çok az oranda görünen vajinal enfeksiyon ve kanama problemleri olabilmektedir, bu yüzden deneyimli bir hekimden yardım alınmalıdır.

Vajinoplasti İçin Anestezi Uygulanır Mı? Nasıl Bir Anestezi Uygulanır?

Vajinoplasti ameliyatı, eşlik eden bir başka genital estetik işlemi yok ise örneğin labioplasti (genital dudak estetiği) gibi, ortalama 1- 1,5 saat sürmektedir. Ameliyathane koşullarında çoğunlukla bölgesel (spinal anestezi) anestezi olmak üzere, daha az oranda genel anestezi uygulanabilmektedir.

Vajinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Vajinoplasti ameliyatı, Ameliyathanede anesteziyi takiben ameliyat pozisyonu verilip, temizlik işlemleri yapıldıktan sonra hem vajina ön duvarı hem de arka duvarındaki fazla dokular çıkarılıp, vajendeki genişleme tekrarını azaltmak için fasya dokusu dediğimiz doku onarıldıktan sonra vajina içerisindeki kesiler tamir edilerek yapılır.

Vajinoplasti Operasyonu Ne Kadar Sürer?

Vajinoplasti ameliyatı, eşlik eden bir başka genital estetik işlemi yok ise örneğin labioplasti (genital dudak estetiği) gibi, ortalama 1- 1,5 saat sürmektedir.

Vajinoplasti Ameliyatından Sonra Tedavi Planı Nedir? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Vajinoplasti ameliyatı sonrası aynı gün veya ertesi gün hastaneden taburcu edilirsiniz, ameliyat sonrası gerekli ilaçlar kullanılmaya devam edilmeli, ameliyat sonrası 1 hafta -10 gün istirahat yeterli olacaktır, sonrasında işe başlanabilir, 6 hafta boyunca cinsel ilişki yasağı ana kuraldır, ayakta duş alınmalı, havuz-deniz-küvete girilmemelidir, 1 hafta sonra ve ilk cinsel birliktelik öncesi kontrol ve gerekli danışmanlık verilmelidir.

Vajinoplastiden Sonra Normal (Vajinal) Yolla Doğum Yapılabilir Mi? Ne Zaman Yapılabilir?

İdeal olan vajinoplasti ameliyatı sonrası tekrar vajina (normal) doğum yapmamaktır, eğer gebelik düşünceniz varsa ve vajinal (normal) doğum yapacaksanız, tekrar vajinal estetik ihtiyacınız doğacaktır.

Vajinoplasti Ameliyatının Faydaları Nelerdir?

Vajinoplasti ameliyatı sonrası cinsel hazzınız ve partnerinizin cinsel hazzı artacağı için sexüel hayatınız daha mutlu olacaktır, kadının kendine olan özgüveni artacaktır, estetik işlemi öncesi ilişki sırasındaki tüm negatif durumlar ortadan kalkacak ve psikolojinize olumlu yansıyacaktır.

Vajinoplastiden Ne Kadar Süre Sonra Cinsel İlişkiye Girilebilir?

Vajinoplasti ameliyatı sonrası en erken 6 hafta sonra ilk cinsel ilişki denenmelidir, ilişki öncesi doktorunuzun kontrolü ve tavsiyeleri dikkate alınmalıdır.

Bu makale 2 Nisan 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Suat Karataş

Op.Dr Suat Karataş,22 Şubat 1982 tarihinde Ergani‘de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından 1999 yılında  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığım tıp eğitimimi 2005 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Ardından yine İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda ihtisas eğitimimi tamamladı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.. 2005-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştım. 2011- 2012 yılları arasında Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde zorunlu hizmet yükümlülüğümü yerine getirdikten sonra Şubat 2013 - Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde ve Ocak 2015 - Haziran 2015 tarihleri a ...

Etiketler
Vajinoplasti operasyonu
Op. Dr. Suat Karataş
Op. Dr. Suat Karataş
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube