Uyku felci ve uyurgezerlik

Uyku Felci ve Uyurgezerlik

Uyku felci ve uyurgezerlik

Ne yazık ki birçok çocuk, genç ve yetişkin uyku sorunlarından olan uyurgezerlik ve uyku felci durumunu yaşıyor. Bu sorunların çözümü için kişilerin bir danışmana giderek uyku sorununa sebep olan temel sorunlarını ortadan kaldırmaları gerekmektedir. Asıl sorun, insanların uykunun ne kadar önemli olduğunu bilmemeleridir. Yaşamın ilk iki yılında bebeklerin günde yaklaşık 16, gençlerin 9-11 ve yetişkinlerin 8 saat uyuması gerekir. Yeteri kadar uyumadığımızda bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir. İstatistikler, daha az uyuyan kişilerin uyku felci sorunu yaşayabilme olasılığının yüksek olduğunu söylüyor. Uyku sorunlarının bir başka nedeni de gençlerin okul stresi, yetişkinlerin ise iş stresi yaşamasıdır.

Uyurgezerlik, vücudunuzun uyanık ama bilincinizin uykuda olma durumu iken uyku felci bilincinizin uyanık fakat vücudunuzun uykuda olma durumudur. Kişi uyurgezerlik veya uyku felci sorunu yaşıyorsa ve bu sorunu çözemez ise ruhsal ve fiziksel sorunlar yaşayabilir. Ayrıca bazı araştırmalara göre herhangi bir uyku sorunu yaşamanız ruh sağlığınızla ilgili bir uyarı olabilir.

Bu soruna en iyi çözüm bir danışmanla görüşerek bu sorunlara neden olan asıl sorundan uzaklaşmaktır. İstatistikler, bu adımları uygularsanız uyurgezerlik ve uyku felci probleminizin çözülebileceğini söylüyor: daha az stresli olun, her gün yaklaşık aynı saatte uyumaya ve uyanmaya çalışın, en az 30 dakika boyunca düşük stresli bir şey yapın, yatmadan önce odada çok fazla ışık olmadığından emin olun ve yatağınızın rahat olduğundan emin olun.

Herhangi bir uyku probleminiz varsa bu, uyku problemine neden olan bir ana probleminiz olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, asıl sorunu bulup ortadan kaldırmalısınız. Başta da belirttiğim gibi, uyku beden ve ruh sağlığımız için çok önemlidir. Tek bir bedenimiz olduğunu ve uzun, sağlıklı bir yaşam sürmek için ona mümkün olduğunca iyi bakmamız gerektiğini unutmayın.

Bu makale 10 Şubat 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Natalie Höllüksever

Psk. Dan. Natalie Höllüksever, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık bölümünde tamamlamıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Aile danışmanlığı, Evlilik ve Çift Terapisi eğitimi almıştır. Amerika Moorpark College'da Kinesiyoloji ve Psikoloji üzerine eğitimler almıştır.Psikoloji eğitimi hala devam etmektedir.Çalışmalarını ergen ve yetişkin bireyler ile Bilişsel Davranışçı Terapi Ekolü üzerinde sürdürmektedir.Şu anda Anatema Danışmanlık'ta Psikolojik Danışman ve özel Sahakyan Nunyan Ermeni Anadolu Lisesi'nde Rehber Öğretmen olarak çalışmaktadır.

Etiketler
Uyurgezer
Psk. Dan. Natalie Höllüksever
Psk. Dan. Natalie Höllüksever
İstanbul - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube