Ülser beslenme

Ülser beslenme

Diyetisyen Rümeysa Gök - Beslenme ve Diyet Merkezi

Ülser, sindirim sistemini oluşturan yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağında meydana gelen aşınmalar sonucu oluşur ve yara halini alır. Midenin iç kısmının mide asidi ile parçalanması sonucu oluşan hastalık ise mide ülseri olarak bilinir. Mide asidinin üretimi ve miktarı her bünyede farklılık göstermektedir fakat bazı insanlarda aşırı üretim gerçekleşir. 

Ülser beslenme tedavisinde kişide bazı gıdalar çıkartıp üç ana üç ara öğün şeklinde beslenme tedavisi uygulanır.

Beslenme uzmanınız bu konuda size motivasyon uygulamaları verip günlük kaç kalori almanız gerektiğini hesaplar ve telefonla günlük takiplerini yapar. Bununla birlikte günlük alınması gereken su dozundan tututun spor aktivitelerinize kadar bir düzenleme yapar.

Bu makale 18 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Rümeysa Gök

Diyetisyen Ayşe Rümeysa Gök,1996 Adana doğumludur. Birçok kurumda staj yapıp yeterli donanıma sahip olan Diyetisyen Gök, 2014 yılında Yusuf Baysal Anadolu lisesinden mezun olmuş daha sonra Biruni Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü 2018 senesinde başarıyla tamamlamıştır. Anlayarak Hızlı Okuma Mesleki İngilizce Anadoluda Beslenme ve Yemek Kültürü 3.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Beslenme Gıda Kogresi Profesyonel Mutfakta Ceviz Kullanımı Cerrahi Olgularda Tıbbi Beslenme Tedavisi Beslenme ve Moleküler Mekanizması Moleküler Beslenme Diyetisyenliği Fitoterapi gibi birçok kongre ve seminere katılmış ve sertifika sahibi olmuştur.  Özel İbni Sina Hastanesinde yönetici diyetisyen pozisyonunda çalışmıştır. Şuan mesleki çalışmalarını Halkalı Atakent Diyetisyen Rumeysa Gök Beslenme ve Diyet Kliniğinde devam etmektedir ...

Etiketler
Ülser diyeti
Dyt. Rümeysa Gök
Dyt. Rümeysa Gök
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube