Süt ürünleri zayıflatıyor mu ?

Süt ürünleri zayıflatıyor mu ?

Yüksek oranda kalsiyum ve protein içermesiyle bilinen yoğurt ve diğer süt ürünleri tüketiminin iştah kontrolü ve enerji alımında etkili olduğunu biliyor muydunuz?

İnsanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar süt ve yoğurt tüketiminin, PPY ve GLP-1 gibi iştah kapatan hormonların kan dolaşımındaki miktarlarını artırdığını göstermektedir. Yani tok kalarak zayıflamak istiyorum diyorsanız ve süt ürünlerini seviyorsanız özellikle de yoğurt kefir gibi fermente süt ürünleri vazgeçilmeniz olabilir.

Kolon kanseri riskini azaltan yoğurdun koruyucu etkisi erkeklerde daha fazla.

Süt birçok insanda sindirim ve gaz konusunda zorlayıcı olabilir. Bu durumda laktozsuz süt kullanılabilir, laktoz parçalandığı için tadı daha tatlı gibidir oysa kalori olarak daha azdır çünkü yarım yağlı sütten elde edilir.

Ayrıca yoğurt süte göre daha sindirilebilirdir bu sebeple süt içemeyenler yoğurdu daha kolay tüketirler. Yoğurdun, özellikle de ev yapımı olan yoğurdun ve kefirin sağlık açısından değeri çook kıymetli fermente ürünler sağlık açısından diyetisyenlerin göz bebeğidir.

Ayrıca düzenli yoğurt tüketen kişilerde; trigliserit, glikoz, kan basıncı ve insülin direnci seviyeleri tüketmeyenlere göre daha düşük bulunmuş ??

Yani yoğurt ve kefir tüketerek başta bağırsak sağlığınıza ciddi faydalar saylamakla beraber, bunun gibi size türlü sebepler sayabilirim ama siz şimdilik sadece temel olanları bilin yeterli

Bu makale 27 Ağustos 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Büşra Dinç

İstanbul doğumlu olan Büşra Dinç, İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi “Beslenme ve Diyetetik” mezunudur. Üniversite eğitimi süresince, Medipol Mega Hastanesi , Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Avrasya Hastanesi, Özel Çapa Hastanesi, İEET Genel Müdürlük, Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi, Rüzgarlıbahçe Aile Sağlığı Merkezi, MEF okulları, Aşkur Catering ve ISS Catering gibi birçok kuruluşta ve hastanede onkoloji, nütrisyon destek, poliklinik, dahiliye, toplu beslenme sistemleri, çocuk ve yetişkin beslenmesi üzerine stajlarını ve çalışmlarını başarıyla tamamlamıştır. Üniversitede bitirme projesi olarak “Beşiktaş, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir Spor Kulüplerinde Oynayan Sporcuların Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi ” üzerine tez hazırlamıştır. Fitslim Sports Club’ ...

Etiketler
Süt ürünleri
Dyt. Büşra Dinç
Dyt. Büşra Dinç
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube