Sonbahar ve cildimiz !

Sonbahar ve cildimiz !

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yüzümüzde ve vücudumuzda cilt kuruluklarıda baş göstermeye başladı.parlak, canlı, genç ve sağlıklı bir cilt için öncelikle cildimizin nem dengesini korumalıyız. Özellikle de kuru ve rüzgarlı kış günlerinde...
Terleme azaldığı için artan nem problemi nedeniyle cilt sağlıksız görünüyor, pul pul dökülüyor ve hatta kaşınıyor. Oysa bu durumdan kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Önemli olan doğru nemlendiriciyi kullanmak. 
Özellikle kuru ve hassas bir cildimiz varsa çabuk zedeleneceği için cildimize uygun bir pH  sahip bir temizleyici ile mutlaka cilt temizliğimizi yapmamız gerekiyor.
Yağ oranı fazla olan ürünlerin nemlendirme etkisi daha fazla oluyor. Ancak insanlar yağlı görüntüyü ve yağlılık hissini sevmedikleri için su ağırlıklı olan ürünleri daha çok tercih ediyor. Yüz için genelde gündüz su bazlı, gece yağ bazlı ürünler tercih ediliyor. Özellikle yüzde, bunlara ek olarak özel amaçlar için daha etkin, farklı maddeler de eklenebiliyor.
Derinin yumuşak, elastik, parlak ve canlı görünümünün korunması su içeriğinin yüzde 10’un üzerinde olmasına bağlı. Ciltteki su oranı bunun altına düştüğü durumlarda ise deri kuruluğu ortaya çıkıyor.Kış aylarında da özellikle yaz mevsiminde olduğu gibi mutlaka su tüketimini devam ettirmemiz gerekmektedir.
Parlayan saçlar ve pürüzsüz bir cilde kavuşmak için mutlaka almanız gereken besinler var. 
Baklagiller
Onlar tam bir protein deposu! Bunun da saç sağlığı için ne kadar gerekli olduğunu söylemeye gerek yok herhalde...
 
Yeşil çay
Onda, kalorisi az, sıcacık bir içecek olmaktan daha fazlası var. Polyphenols bakımdan çok zengin; bu da iltihaplanma ve kızarıklık oluşumunu engelliyor. 
 
Yaban mersini
Çok iyi bir antioksidandır. Özellikle cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olur. Güneşin deriye verdiği zararı da azaltır.
 
Kaju
Lezzeti şahanedir. Ayrıca içerdiği selenyum, vücudun proteini doğru kullanmasına yardım eder. Bu da, parlak bir cilt ve saçlara kavuşmanızı sağlar.  
 
Somon
Omega 3 bakımından çok zengin olan bu balığın, sağlığınız için ne kadar faydalı olduğunu defalarca yazdık. Ama söyleceklerimiz bitmedi; güzelliğiniz için de bolca somon yemelisiniz. Çünkü cildin kurumasını engelliyor. 
Elma
Cildi destekleyen E vitaminini vücuduza almanın en lezzetli yolu elma yemek. Ayrıca içerdiği folik asit sayesinde, teninizin parlak ve duru bir görünüm kazanmasına da yardımcı oluyor.
 
Ispanak
Temel Reis’in güç kaynağı, şimdi de sizin güzellik iksiriniz olmaya aday. A ve C vitaminlerinden zengin bu lezzetli sebze, içerdiği vitaminler sayesinde vücutta bulunan sebumu, saç köklerini iyileştirici bir hale sokuyor. Sonuç, sağlıklı saçlar oluyor.
 
Yumurta
Uzmanlar hâlâ yumurtanın kalp sağlığına faydalı olup olmadığını tartışa dursun, biz, onun saç ve cilt için gerekli olduğunu söyleyelim. İçerdiği B12 vitamini sayesinde yumurta, güzellik için şart! 
 
Yoğurt
Artık sadece kemik sağlığınız için değil, güzelliğiniz için de yoğurt yiyin. Daha parlak ve pürüzsüz bir cilt için olmazsa olmaz...
 
Mısır gevreği
İnanın en kötü mısır gevreği bile, demir ve mineraller bakımından oldukça zengin. Sizin ihtiyacınız olan da zaten bunlar! 

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Esra Tüfekçi

Dyt. Esra TÜFEKÇİ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 1999 yılında birincilikle mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. 

Mezuniyetinin ardından 2005 yılına kadar İzmir'de bulunan çeşitli kurum ve kuruluşlarda Diyetisyen olarak görev yapmış olan Dyt. Esra TÜFEKÇİ, 2006 yılından beri Muğla'da kurmuş olduğu EsLife Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde başarılı çalışmalarına devam etmektedir. 

Etiketler
Parlayan saçlara kavuşmak için ne yemeli
Dyt. Esra Tüfekçi
Dyt. Esra Tüfekçi
Muğla - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube