Yaz gelmeden vücudunuzu forma kavuşturmaya ne dersiniz?

Yaz gelmeden vücudunuzu forma kavuşturmaya ne dersiniz?

Diyetinizi yaptınız fazla kilolarınızdan kurtuldunuz yada çok az kaldı fakat ayna bakıyorsunuz hala göbek,basen bölgelerinizde şekilsizlikler var.Buda sizin canınız oldukça sıkmaya yetiyor.Kolayı var bölgesel zayıflama da kullanılan cihazlarla bu derdinize bir son vermek mümkün.Kısaca bu cihazlardan size bahsetmek isterim.

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel zayıflama son dönemlerde bay ve bayanların eşsiz görüntülerine kavuşması için, kullandıkları bir zayıflama tekniğidir.

Artık kadın erkek ayrımı yapılmaksızın bütün insanlar dış görünüşlerine önem gösteriyorlar. Zayıf ve formda görünmek birçok kişi için vazgeçilmezdir.

İnsanlar ince görünmek için türlü türlü yöntemlere başvurmaya başladılar. Kilo vermek isteyen kişiler egzersiz, diyet gibi farklı yöntemler deniyorlar fakat bazı bölgelerini istedikleri ölçüye ya da görünüme kavuşturamamaktalar. Bu seviyede devreye bölgesel incelme girmekte.

 Bölgesel incelme sağlayan yöntemler (bölgesel zayıflama basen, bölgesel zayıflama bacak, bölgesel zayıflama göbek) oldukça fazlalaştı son dönemlerde. Bu yöntemlerin sağladığı fayda, her türlü yolu denemenize rağmen vücudunuzun bazı bölgesel zayıflama hareketleri ile yakmayı başaramadığınız yağları kolayca ve etkili bir şekilde yakmaktır.

 Bölgesel incelme yöntemleri karın, sırt, göğüs, kol ve bacaklardaki yağları parçalar ve vücudumuzdan atılmasını kolaylaştırır, bizi büyük bir yükün altından kaldırır. Gösterdiğiniz çabalara rağmen kurtulamadığınız fazlalıklardan kurtulur ve bölgesel olarak incelirsiniz.

Bölgesel zayıflama yöntemleri son zamanlarda oldukça çoğaldı. Lipokavitasyonla bölgesel incelme, ses dalgalarıyla bölgesel incelme, mezoterapiyle bölgesel incelme bu yöntemlerin başlıcalarıdır.

Lipokavitasyon yöntemiyle ultrason dalgalarının göstermiş olduğu ışınlarla istenilen bölgedeki yağlı hücrelerinin parçalanmasına, fizyolojik şekil verilmesine ve bölgenin sıkılaştırılması gibi etkenleri yerine getirmektedir. Lipokavitasyon ciltte gezdirilerek kullanılır, hiçbir yan etkisi bulunmaz ve en ufak acı ve ağrı hissedilmez.

Kavitasyon (Bölgesel Zayıflama) Teknolojisi

Ultrasonik dalgaların kullanıldığı kavitasyon cihazı  ile yapılan zayıflama işleminde deri altındaki yağ dokusu hedeflemektedir. Kavitasyon ses enerjisi, işlem sırasında odaklandığı yağ dokusu bölgesinde güçlü bir titreşim oluşturur. Böylece oluşan ultrasonik kavitasyon enerji dalgası, yağ hücre zarlarını parçalar. Parçalanan hücrelerin içinden çıkan yağ molekülleri vücudun savunma hücreleri tarafından karaciğer ve idrar yolu ile vücuttan atılır. Bir kısmı da enerji olarak kullanılır.

İşlem sonucu fazlaca enerji açığa çıktığı için işlem sonrası yağdan ve şekerden fakir beslenme genel zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.

Kavitasyon sistemleri ile yapılan zayıflama işlemlerinde her seansta çevresel olarak 1–6 cm arasında değişen başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Genel olarak önerilen kavitasyon uygulama sayısı 5 seanstır.

Haftada 1 kez yapılan 5 kavitasyon seansı sonucunda ulaşılmak istenen ortalama hedef, seans başına minimum 1 cm incelme sağlamaktır. Kavitasyon sistemi dokuda bir miktar ısı etkisi de yarattığından sıkılaşmaya da yardımcı olur. Kavitasyonla incelme süreci düşük kalorili yağdan fakirdiyet ve egzersizle desteklendiğinde daha başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.  Özellikle işlem sonrası yürüyüş yapmak işlemin etkilerinin daha hızlı ortaya çıkmasına katkı sağlamaktadır. Ağrısız olan işlem sonrasında kolaylıkla günlük hayata dönülebilmektedir.

Radyofrekans Dalgaları ile Kontrollü İncelme
Radyofrekans tüm dünyada yaygın olarak kullanılan güvenilir bir yöntemdir. Selülit ve fazla yağ dokularından kurtulmada etkilidir. Hedeflenen dokunun kontrollü bir şekilde ısıtılması ile kısa sürede karın , kalça , basen , bacak gibi bölgelerde depolanan lokal yağların giderilmesini sağlayan , aynı zamanda cilt dokusunu yenileyen ve sıkılaştıran , olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış ,son derece güvenli bir yöntemdir. Radyofrekans kesinlikle invazif bir uygulama değildir, hiçbir cerrahi müdahale söz konusu olmadığı gibi doku altına herhangi bir maddenin enjekte edilmesi işlemi de söz konusu değildir. Son derece güvenli olan bu cihaz; özel soğutma sistemi ile acı ve ağrı duymadan, morarma ve kanama oluşturmadan kontrollü incelme sağlar.

Radyofrekansın Etkili Olduğu Alanlar

Selülitler

Çene altı (gıdı) bölgesinin toparlanması

Bölgesel yağ birikimlerine (kalçalar, bacaklar, karın, bel bölgesi, yüz sarkmaları, kırışıklıkların yok edilmesi)

Tüm yüz toparlanması (kollajen uyarımı)

Kollardaki gevşemelere

Cilt sarkmalarına

Amaç nedir?
Amaç ısıtılan(tedavi edilen bölge) bölgenin ısısının 41-43 dereceye çıkartmaktır(normalde vücut ısısı 36-37 derecedir).Cilt ısısı bu noktaya geldiğinde, cilt altı bölgedeki ısı 50-55 dereceye tekabül eder. Bu ısı vücuda herhangi bir tahribat ya da zarar vermez.

Nasıl çalışır?
Radyo dalgaları vücuttaki su molekülleri ile iyonlarını (sodyum-potasyum-kalsiyum-magnezyum) harekete geçirir. Bunların hareketlenmesine bağlı olarak enerji açığa çıkar ve bölge ısınır.
1. Radyofrekans su içeren tüm dokuları kontrollü bir şekilde çok derin dokulara geçmeden ısıtır. Böylece Radyofrekans, hücrelerdeki su moleküllerini harekete geçirerek su düzeyi çok yüksek olan yağ hücrelerine ulaşılabilmektedir. Yani yağ dokusunu eritebilmektedir. Tedavi sırasında ısınan bölgede yağ hücrelerinin duvarları parçalanarak yağlar erimeye başlar. Eriyen yağlar dolaşımın artmasına bağlı olarak kan ve lenf yolu ile emilir ve bol su ile vücuttan atılır.
2. Vücuttaki yaşlanmış ve yıpranmış Kollajen doku bu uygulama sonrasında parçalanır ve yok olur ve vücut yeni kollajen üretimine başlar.
3. Vücut sıkılığını ve gerginliğini sağlayan dokuya bağ dokusu denir. Bu dokuyu oluşturan hücreler ise fibroblast hücreleridir. Radyofrekans ile vücutta oluşan ısı fibroblast aktivasyonu hızlandırır.

Power Plate;

Vücudun direncini ve esnekliğini arttırır,
Kan dolaşımını düzenler(capilarisation and lymph drainage)
Vücudun patlama gücünü arttırır (explosive strength)
Eklem bağlarını kuvvetlendirir, (bone tissue)
Bölgesel ağrıları azaltır,
Serotine ve Neurotrophine hormonlarını arttırır.

Tüm Dünyada Güvenle Kullanılan Sistem

Fizik Tedavi: Vibrasyon uygulaması kasları, kas dokusunu, kemik yapısını ve eklem bağlarını güçlendirdiğinden, eklem sakatlanması riskini azaltılır. Ayrıca bu bölgelerde görülen hasarların daha kısa süre içinde onarılmasını kolaylaştırır.

Spor: Genelde uygulanan kas güçlendirici spor programları ile birlikte uygulandığında, kasların çok daha kısa sürede güçlenmesine yardımcı olur. Bunun yanısıra tek başına kullanıldığında benzer etkiyi görmek mümkündür. Günde sadece 10 dakikalık bir uygulama ile vücudun her bölgesindeki kaslar güçlenmektedir.

Fitness: Geleneksel fitness (esneme/gevşeme) çalışmalarına uyum sağlayabildiği gibi, bu çalışmalarda ısınma ve soğuma programı olarak kullanılabilir. Step, Aerobics ve diğer fitness programlarından önce ısınma amacıyla kullanıldığında sporcuların ana çalışma programına ayıracakları zaman artmaktadır.

Rehabilitasyon: Kas zafiyetini (atrophy) ve kas gevşekliğini (hypotonia) ortadan kaldırır, ağrıları azaltır, algılama sorunlarını (Proprioceptive disturbances) giderir. Tüm vücutta rahatlama yaratır.

Medikal: Kan dolaşımını düzenler, kemik erimesi (osteopsis) bozukluklarının düzeltilmesine katkı sağlar.Çalışma esnasında kalp atış hızı sabit kaldığından vücuda ilave yük getirmez.

Kozmetik: Vücutta sıvı birikmesini engeller, birikmiş sıvıların drenajına yardımcı olur. Serbest yağların parçalanmasını hızlandırır, en önemlisi kas yapısını geliştirdiği için bölgesel selülitleri giderir, vücudun sıkı bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur, selülit oluşumunu engeller. Vücuttaki tonik dengesini ayarlayarak dokuların sıkılığını arttırır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Esra Tüfekçi

Dyt. Esra TÜFEKÇİ, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 1999 yılında birincilikle mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. 

Mezuniyetinin ardından 2005 yılına kadar İzmir'de bulunan çeşitli kurum ve kuruluşlarda Diyetisyen olarak görev yapmış olan Dyt. Esra TÜFEKÇİ, 2006 yılından beri Muğla'da kurmuş olduğu EsLife Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde başarılı çalışmalarına devam etmektedir. 

Etiketler
Power plate
Dyt. Esra Tüfekçi
Dyt. Esra Tüfekçi
Muğla - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube