Psikolojik sağlamlık

Psikolojik sağlamlık hayatta karşılaşılan güçlüklere rağmen bunlardan etkilenmemek değil, bu etkilere rağmen yine de eski normal hayata geri dönebilme becerisidir.

Psikolojik sağlamlık

PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK PROGRAMI

 

Psikolojik sağlamlık hayatta karşılaşılan güçlüklere rağmen bunlardan etkilenmemek değil, bu etkilere rağmen yine de eski normal hayata geri dönebilme becerisidir. 

 

Peki bazı insanlar bunu daha kolay yapabiliyorken neden diğer insanlar daha çok zorlanıyor?

 

Her insan psikolojik sağlamlık ile ilgili bir kapasiteye sahiptir. Bu bazı insanlarda olup diğerlerinde olmayan bir özellik değildir. 

Kişilerin bazı özellikleri :

🌟Empati

🌟Problem çözme

🌟Stres yönetimi

🌟İyimser-gerçekçi düşünme

🌟Bağımsızlık(Otonomi)

desteklenirse sorunlarla daha kolay başa çıkabilir. 

Aile,öğretmen ve arkadaş desteği de psikolojik sağlamlığımız için önemlidir. 

 

Psikolojik Sağlamlık Programı 

💫Çocuk-ergen ve aileyi kapsar. 

💫Çocuklara-Ergenlere tüm bu kişisel özelliklerinin geliştirmelerine yardımcı olan bir programdır. 

💫Çocuklara hayata daha sağlıklı ve güçlü bakış açılarıyla bakmayı öğretmeye çalışırız. 

 

Program sonunda, çocuğa her hafta verdiğimiz ödevler ve testler sonucu derlediğimiz rapor verilir ve aile bu programın sonunda çocuğun psikolojik sağlamlık anlamında ne kadar gelişme gösterdiğini bilimsel verilerle de öğrenmiş olur. 
 

 

 

PSİKOLOG GÜLBAHAR SUBAŞI

 

Bu makale 4 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Gülbahar Subaşı

Psikolog Gülbahar Subaşı, 2013 Yeditepe Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans döneminde stajlarını Doğa Koleji’nde rehber öğretmen,TEGV’de gönüllü eğitmen ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde stajyer psikolog olarak görev yapmıştır.  2014 yılında Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde gönüllü olarak çalışmıştır. 2016 yılından beri Gamze Çelikcan ile Elele’de danışan görmektedir. Aynı zamanda Dama Danışmanlık’ta da çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmaktadır. Çalıştığı yıllar içinde çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik test,eğitim ve seminerlere katılmış, katılmaya da devam etmektedir.  Çocuk, ergen ve yetişkinlerle bireysel terapi yürütmekle beraber grup terapileri de uygulamaktadır. Grup ve bireysel seanslarda sanat terapiden de faydalanmaktadır. Çiftlere aile danışmanlığı konusunda destek vermektedir. Onli ...

Etiketler
Psikolojik destek
Psk. Gülbahar Subaşı
Psk. Gülbahar Subaşı
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube