Doktorsitesi.com

Prematürelere düzenli göz muayenesi şart

Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu
Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu
14 Aralık 202398 görüntülenme
Randevu Al
PREMATÜRE retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde gelişebilen ve görmeyi tehdit eden önemli sağlık sorunlarından biri. Bebek ne kadar erken doğarsa ROP riskinin o kadar artacağına işaret eden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, prematüre retinopatisi hakkında önemli bilgiler verdi.
Prematürelere düzenli göz muayenesi şart

Kızıloğlu, taranan her 4 bebeğin 1'inde prematüre retinopatisi (ROP) görüldüğünü vurguladı. Prematüre retinopatisinin (ROP) erken doğan bebeklerin retinalarındaki kan damarlarının anormal geliştiği bir hastalık olduğunu ve körlükle sonuçlanabileceğini söyleyen Doç. Dr. Kızıloğlu, bu nedenle prematüre bebeklerin zamanında ve düzenli göz muayenelerinin mutlaka yapılması gerektiğine dikkat çekti.

SÜREÇ TAMAMLANMIYOR

Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, "Erken doğum durumunda, bebek retina damarlanma süreci tamamlanmadan dünyaya gelir. Bebek ne kadar erken doğmuşsa, o kadar geniş bir retina alanı damarlanmamıştır" diye konuştu.

Etiketler

Prematür bebek

Yazar Hakkında

Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu

Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu

Doç. Dr. Özge Yabaş Kızıloğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında mezun olmuştur.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır