Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir?

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir?

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir?

Tıbbi adı blefaroplasti olan göz kapağı estetiği, alt veya üst göz kapaklarının genellikle yaşlanmaya bağlı (genetik, travma ve enfeksiyon gibi sebeplerle erken yaşta da olabilir) oluşan sarkma, torbalanma, kırışıklık artışları, üst kapak ve kaşlarda düşme, alt kapaklarda torbalanma ve çizgilenme gibi belirtilerin cerrahi olarak düzeltilmesi işleminin adidir.

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir

Göz kapağı estetiği tıbbi adıyla blefaroplasti, son yıllardaki en popüler estetik uygulamalar arasında yer alıyor. Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında yaşanan sarkmaların yanı sıra; genetik nedenler, kazalar sonucu yaşanan travmalar ya da enfeksiyon gibi sebepler sonucu ortaya çıkan sarkmalar için de göz kapağı estetiği uygulamaları ön plana çıkmaktadır.

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir?

Tıbbi adı blefaroplasti olan göz kapağı estetiği, alt veya üst göz kapaklarının genellikle yaşlanmaya bağlı (genetik, travma ve enfeksiyon gibi sebeplerle erken yaşta da olabilir) oluşan sarkma, torbalanma, kırışıklık artışları, üst kapak ve kaşlarda düşme, a

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) kimlere uygulanır?

Yaşlanmaya bağlı olarak alt ve üst göz kapaklarında sarkma sorunu yaşayanlar ya da genetik nedenler, kazalar sonucu yaşanan travmalar veya enfeksiyon gibi sebeplerle göz bölgesinde sarkma olanlar için uygulanabilmektedir.

Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nasıl yapılır?

Göz kapağı estetiği öncesi hasta değerlendirildikten sonra, üst kapak blefaroplasti için gözün doğal kıvrımlı hatlarında operasyon öncesi çizimler ve ölçümler yapılır. Kesi için bistüri veya koter adı verilen ısı ile kesi yapan cihazlar ya da özel bazı lazer teknolojileri kullanılır. Alt kapak estetiği ise alt kapak kirpik hattından veya göz kapağının iç tarafında bulunan kısımdan transkonjunktival adı verilen yöntemle yapılabilir.

Bu makale 22 Eylül 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Akçay

Op. Dr. Mehmet Akçay, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2001 yılında mezun olmuştur. 2010 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde uzmanlığını almıştır. 2010 yılından beri , Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Göz bölümünde hizmet vermiştir.  2015 yılında Somalide görev yapmıştır.  Glokom, katarakt, şaşılık , göz kapağı estetiği , lazer çizdirme ameliyatı ve dsr cerrahi ameliyatlarında bir çok kez başarı elde etmiştir.  Nyala Sudan Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 01.01.2018 İle 30.04.2018 tarihleri arasında 4 ay süre ile görev yapmıştır.

Op. Dr. Mehmet Akçay, Mesleki çalışmalarına Özel Başarı Hastanesinde devam etmektedir. 

Op. Dr. Mehmet Akçay
Op. Dr. Mehmet Akçay
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube