Panikatak nasıl tedavi edilir ?

Panikatak nasıl tedavi edilir ?

Panik Atakta Hipnoterapi ve NLP nin Önemli Bir Faydası Var.

HİPNOTERAPİNİN YARARLARI VAR

Panik bozukluğunun tedavisinde, etkinliği kanıtlanmış antidepresif ilaçlar kullanılıyor. Anksiyolitik etkili bazı ilaçların da yararları olsa da bağımlılık yapıcı etkileri nedeniyle çok tercih edilmedikleri belirtiliyor. İlaç tedavisi dışında en etkili yöntemin bilişsel-davranışçı terapi olduğuna dikkat çekiliyor. Bu terapide, panik atak belirtilerine ilişkin yanlış inançların düzeltilmesi, panik atakla baş edebilme eğitimi ve ‘Panik atak gelecek’ endişesiyle geliştirilen davranışların sağlıklı olanlarla değiştirilmesine yönelik alıştırmalar gerçekleştiriliyor. Ayrıca panik bozukluğunda uygulanan NLP terapisi ve hipnoterapinin tedaviyi kolaylaştırıcı ve hızlandırıcı yararları bulunduğu bilinmektedir.

DOKTOR DOKTOR GEZİYORLAR

Panik bozukluğu olan hastaların en önemli sorununun, atak sırasında başvurduğu acil servislerden, “Bir şeyin yok!” denilerek geri gönderilmesi olduğu belirtiliyor. Bu durum hastaların doktor doktor gezmesine neden oluyor. Hastalara geçirmekte oldukları nöbetin zararsız olduğunun, kalplerinde veya ciğerlerinde sorun bulunmadığının, bu durumun onları öldürmeyeceğinin anlatılması gerekiyor.

Panik atak hastasının yakınları ne yapmalı?

* Atak sırasında hasta yakınlarının sakin ve sabırlı olması, hastayla birlikte paniğe kapılmamaları, hastaya kendisine bir şey olmayacağı yolunda telkinde bulunmaları gerekiyor.
* Her panik atak sırasında acile başvurma ya da defalarca tetkik yaptırma isteği karşısında hastaya bunların gereksiz olduğunun anlatılması öneriliyor.
* Hastanın, ‘Panik gelecek’ endişesiyle yapmaktan kaçındığı davranışların düzeltilmesi, uygulamalarında özendirici ve güven verici yaklaşım içinde yardımcı olunması isteniyor.
* Hastanın panik hastalığından kaynaklanan davranışlarını, ‘Naz’, ‘Kapris’ ya da ‘Rol yapma’ olarak değerlendirmemek gerekiyor. Aksine, böyle durumlarda hastaya destek verilmeli.

Bu makale 27 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Gülay Ertürk

Gülay Ertürk 30 Mart 1971 yılında Ankara da doğmuştur. Lisans eğitimini University of Northwest'te tamamlayıp ardından yüksek lisansını yapmıştır. 1998 ve 2003 yılların da iki kız çocuğu dünyaya getirerek, bir anne olarak hem çocuklarına hem de aile, ergen ve çocuklara eğitim ve tecrübelerini aktarmıştır. 2000 yılında Alman yazar Bert Hellinger Yaşam Akademisinde psikoterapi, hipnoterapi, gestalt terapi, kuantum empati, aile dizimi ve atalar( kökler) eğitimlerini tamamlayan Gülay Ertürk, 2010 yılında, Spiritüel(ruhsal), Kuantum terapi (Kuantum Çekim yasası) teknikleri, Yaşam Koçluğu, İlişki Koçluğu, Öğrenci Koçluğu ve Aile Danışmanlığı ile Psikolojik Danışmanlık mesleğini daha da güçlendirmiştir.  Gülay Ertürk, Merkezinde Psikolojik Danışmanlık haricinde, kurum sertifikalı Yaşam, Spiritüel(Ruhsal), Kuantum ve Öğrenci Koçluk Eğitimleri, h ...

Etiketler
Korku
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
Uzm. Psk. Gülay Ertürk
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube