Nedir bu algae oil?

Nedir bu algae oil?

Omega 3, vücut tarafından üretilemeyip dışarıdan alınması gereken bir yağ asitidir. Algae Oil, bir su yosunu cinsi olan alglerden elde edilmiştir. Tamamen bitkisel olan Algae Oil (alg yağı) ağır metaller içermemektedir. 

Omega-3 vücudumuzun ihtiyacı olan ancak vücut tarafından üretilemeyip dışardan alınması gereken yağ asitleridir. Hamile kadınların en az hamile olmayan kadınlar kadar Omega-3’e ihtiyaçları vardır. İhtiyacın büyük kısmını da DHA oluşturur. DHA anne adayları kadar anne karnındaki bebeklerde de beyin, retina, kalp ve sinir sisteminin diğer bölgelerindeki hücrelerinin gelişimini ve hayatın tüm aşamalarında düzenli çalışmalarını sağlar.

Omega-3 asitleri arasında en önemli yerlerden birine sahip olan DHA vücudumuzdaki hücre zarlarının önemli bir bileşenidir. Beyindeki Omega-3 yağ asitlerinin %60’dan fazlasını tüm yağ asitlerinin ise %10-15’ini temsil eder. Bu nedenle DHA, beyin temel yapı taşı olarak kabul edilir. Retinadaki omega yağ asitlerinin %93’ünden fazlasını temsil eder. Aynı zamanda kalp dokusunun önemli yapısal bir bileşenidir.

Hamilelerin herkesten daha fazla DHA takviyesi alması gerekiyor

Planlı gebelik, gebelik ve laktasyon (emzirme) dönemlerinde DHA’ ya ihtiyaç vardır. DHA anne karnındaki bebeğin kognitif (algı, kavrama gibi…) ve görme yeteneğini geliştirir. Gebelik öncesinde annenin kanında DHA yeterli derecede olduğu takdirde bebek DHA’ yı anneden yeterli derecede alabilir. Bu yüzden planlı gebeliklerde DHA anne ve bebeği için önemlidir.

DHA gebelik boyunca,

Erken doğum riskini, gebelik süresini uzatarak azaltır.

Düşük doğum ağırlığını önler

Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) riskini azaltır

Bebeğin göz, beyin ve sinir sisteminin düzgün gelişimi üzerinde olumlu etkiler yapar.

Bebeğin mental, motor, kognitif ve nörolojik gelişimini olumlu yönde etkiler

Bebeğin sağlıklı bağışıklık sistemi gelişimini destekler.

DHA doğum sonrası depresyonu oluşumu riski ve hafıza problemlerini azaltıyor

DHA laktasyon (emzirme) döneminde, süte geçtiği için, bebeğe süt verildiği sürece DHA alımına devam edilmelidir. Yapılan araştırmalarda bu yağ asidinin doğum sonrası depresyonu oluşumu riski ve hafıza problemlerini azalttığı ve anne sütünün artırılmasında etkili olduğu da görülmüştür.

FAO/WHO/EFSA* tarafından DHA’nın minimum alım miktarı bu dönemlerde 200 mg olarak belirlenmiştir.

 Algae Oil klavuzların önermiş olduğu 200 mg DHA içeriğine sahip, ağır metal içermeyen, Alglerden (su yosunu) gelen tek doğal Omega-3’ tür. Tamamen bitkiseldir, vejeteryan kullanımına uygundur.

 kaynak : http://www.sagliktayenilikler.com/senin-ihtiyacin-bebegin-gelecegi-nbl-algae-oil/

ALG YAĞI

ω-3 yağ asitlerinin en önemlileri olan EPA ve DHA, besin zinciri yoluyla deniz ürünlerinde birikmektedir. Bu yağ asitleri ilk olarak deniz algleri tarafından sentezlenir, sonra da plankton ve diğer küçük deniz hayvanları tarafından tüketilerek onların bünyesine yerleşirler ve böylece besin zincirine katılmış olurlar. ω-3 serisi yağ asiti olan EPA (C20:5, ω-3), dekosapentaenoik asit (DPA- C22:5, ω-3) ve DHA (C22:6, ω-3), balıklarda bol olarak bulunur (Gordon ve Ratliff, 1992, Akyurt, 1993).

Bu makale 18 Eylül 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Aslı Öz

Uzm. Dyt. Aslı Öz, 1995 yılında Antalya'da doğmuştur. Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı lisans eğitimini 2017 yılında başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Mezun olduğu yıl 1 yıl Medikum Hastenesi’nde “Toplu Beslenme, Poliklinik ve Yoğun Bakım” bölümlerinde görev almıştır. 2018 yılında Haliç Üniversitesi’nde Kronik Hastalıklar” üzerine yüksek lisansa başlamıştır.

Uzm. Dyt. Aslı Öz, 2018 yılında Bariatrik Cerrahi eğitimi, 2017 yılında Hastalıklarda Güncel Nütrisyon Eğitimi ve 2015 yılında Sporcu Beslenmesi Eğitimi ve Renal Diyetisyenlik Kursu Eğitimi gibi birçok mesleki gelişim ve eğitimi başarıyla tamamlamış, mesleki çalışmalarına ise şu an Antalya'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Uzm. Dyt. Aslı Öz
Uzm. Dyt. Aslı Öz
Antalya - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube