Meme estetiği | meme büyütme ameliyatı | silikon protez

Meme estetiği | meme büyütme ameliyatı | silikon protez

Memeler, kadın vücudunu ve dişiliği tamamlayan ve belirleyen yapılardır. Omuz genişliği, göğüs çevresi, bel ve kalça çevresi ile uyumlu ölçüde meme varlığı, vücut güzelliğinin en önemli parçalarındandır.

Memeler, yapısal olarak değişik nedenlerle küçük olabilir. Biri diğerinden daha küçük veya asimetrik olabilir. Doğumsal olarak bir tanesi hiç olmayabilir. Her iki memenin eşit hale getirilmesi ya da hacminin arttırılması için silikon protezler en sık kullanılan meme büyütme yöntemidir.kullanılmaktadır.

Kimlere Uygulanır?

Memenin doğal olarak küçük olduğu durumlarda ya da daha önce normal boyutlardayken hamilelik veya çeşitli nedenlerle küçülüp sarkan memelerde, hem büyütme amaçlı hem de dikleştirme amaçlı protez operasyonu uygulanabilir. Memeleri arasında büyük fark olanlar ile memenin alınması sonrası tekrar meme oluşturulması için de uygulanabilen bir prosedürdür.

Ameliyata Nasıl Hazırlanılır?

Meme büyütme ameliyatına karar veren hastaların, ameliyattan önce mamografi ve gerekirse ultrasonografi adı verilen radyolojik tetkiklerle meme dokusu değerlendirilir. Ameliyat için bir sorun olmadığına karar verildiğinde doktorunuz size kullanılacak protezler, uygulanacak yöntemler ve operasyon öncesi yapmanız gerekenler hakkında ayrıntılı bilgi verir.

Ameliyat Nasıl Yapılır?

Meme büyütme ameliyatı, genel anestezi altında yapılır. Meme protezi, meme altı kıvrımı, meme başı kenarı ya da koltuk altından açılacak kesilerle yerleştirilebilir. Girişi neresi olursa olsun iz bırakır. Bunlar başlangıçta belirgin, zamanla belirsiz hale gelen izlerdir. En kabul edilir iz, meme başı etrafında olandır. Ameliyat izi, kahverengi meme başı derisi ile açık renk derinin birleşme yerine uydurulur, zamanla belirsiz hale gelir. Protez, meme dokusu arkasına ya da göğüs kasının arkasına yerleştirilebilir. Operasyon yaklaşık 1-2 saat sürer. Hasta aynı gün ya da bir gün sonra taburcu edilir.

Ameliyat Sonrası Neler Yaşanır?

Ameliyat sonrası bir miktar ağrı hissedilir. AĞRI KESİCİLERLE önlenir. Protez, göğüs kası arkasına konmuşsa birkaç gün kol hareketlerinde kısıtlılık olabilir. Memeler üzerine sutyene benzer sargı uygulanır. Pansuman 2 gün sonra açılarak ameliyat sahası kontrol edilir, 7 gün sonra sargı açılır. Hasta isterse 3-4 gün sonra işinin başına dönebilir. Dikişler 7 – 14 gün sonra alınır. Hastaya 3 ay sporcu sutyeni giydirilir ve masaj önerilir.

Erken dönemde şişlik olabilir, meme başında hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk değişimi olabilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur. Hastanın 3 ay ağır sporlardan uzak durması önerilir. Ameliyat izleri zamanla solacak, 6 ay - 1 yıl sonra belirsiz hale gelecektir.

Silikon protezlerin dış yüzeyi çok ince olmakla birlikte dış darbelere oldukça dayanıklıdır. Kişi ameliyattan 2 ay sonra yüzüstü bile yatabilir. Protezin yırtılması nadir bir durumdur, araç içi trafik kazalarında olduğu gibi sıkışmalarla, yüksekten düşmelerle ve delici alet yaralanmaları ile ortaya çıkabilir.

Meme protezi istendiği anda lokal anestezi altında 15-20 dakikalık bir operasyonla çıkarılabilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Eksal Kargı

Prof. Dr. Eksal Kargı, 1967 yılında Ordu’da dünyaya gelmiştir. Tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde tamamladı.Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda sınavı sonucunda Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne dereceyle girdi ve Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimini aldı. Uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra aynı yerde uzman doktor unvanı ile çalışmaya başladı. 2000 yılından itibaren, (eski Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi’ nde öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Prof. Dr. Kargı, 2000 yılında 'Yardımcı Doçent' , 2005’ yılında 'Doçent' ve 2010 yılında ise Profesör olmuştur. Bunların yanında, 2011'de El Cerrahisi; 2012'de ise Ağız, Yüz ve Cene Cerrahisi uzmanlıklarını da tamamlamıştır. Prof. Dr. Kargı, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’ tarafı ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Prof. Dr. Eksal Kargı
Prof. Dr. Eksal Kargı
Zonguldak - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube