Doktorsitesi.com

KİMYASAL PEELİNG VE IŞIK PEELİNGİ

Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
2 Mart 202187 görüntülenme
Randevu Al
KİMYASAL PEELİNG VE IŞIK PEELİNGİ

        Peeling terimi derinin üst tabakalarının kontrollü bir şekilde soyulması anlamına gelir. Amaç daha sağlıklı ve genç hücreler oluşturarak, cildin daha parlak, gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktır. Düzenli uygulamayla; ciltteki kahverengi lekeler yani pigment düzensizlikleri giderilebilir, sivilce izleri tedavi edilebilir.

    Şu sıralar dünyaca ünlü film yıldızlarının tercih ettiği “ ışık peelingi” lekelerden kurtulmanız için yeni bir çözüm yolu…Güneş, doğum ve sivilce lekeleri, melazma, yaşlılık gibi etkilerle ortaya çıkan lekelerden bu yöntemle artık tek seansta kurtulmak mümkün oluyor.

Ayrıca tedavisi oldukça zor olan ve çok rastlanan melazma lekelerinde de güzel neticeler alınıyor. Çok nadir olarak cilde yerleşmiş derin lekelerde ikinci seansa ihtiyaç duyulabilir. Bu yöntem, bütün peelinglerde olduğu gibi yaz aylarında ve hamilelik döneminde kesinlikle uygulanmıyor. Lekelerde etkili olduğu kadar ciltte bir ışık etkisi yaratarak parlaklık sağlıyor ve taptaze bir cilt elde etmek mümkün oluyor. Yöntem çok hassas ciltlerde bile güvenle uygulanabiliyor.

Etiketler

Kimyasal peelingPeelingışık peelingi

Yazar Hakkında

Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.