Mahremiyet eğitimi

Çocuklarda Mahremiyet Eğitiminin Önemi

Mahremiyet eğitimi

Herkese Merhaba.

Ben Psikolojk Danışman ve Pedagog Duygu Arslan Topal. Sizlere benimde çok önem verdiğim mahremiyet eğitimi ile ilgili birkaç önemli konulardan bahsetmek istiyorum. 

Yaşadığımız bu çağda, çocuklarımıza dipten öğretmemiz gerektiğini düşündüğüm mahremiyet eğitimini çok önemli buluyorum. 

Mahremiyet eğitimi , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yayımladığı rapora göre çocuğa 3 yaşından itibaren verilebilir. Raporda mahremiyet bilincinin çocuklara 3-6 yaştan , yani okul öncesi dönemden itibaren kazandırılması gerektiği belirtilmiştir. Mahremiyet eğitimi, ortaokul ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere de verilebilir. 

Mahremiyet eğitimini çocuğa anne ve babanın vermesi gerekmektedir. Ebeveynler çocuğa Mahremiyet eğitimi verirken bu alanda yayımlanan kitaplardan etkinliklerden faydalanabilir. Ebeveynler dışında mahremiyet eğitimi alanında uzman ruh salığı uzmanları tarafından da verilebilir. Ayrıca mahremiyet eğitimi okul psikolojik danışmanları tarafından da verilmektedir. 

Son dönemde çocuklara yönelik cinsel istismar ve cinsel şiddet vakalarının artması , çocuklara kendilerini koruyabilmeleri için mahremiyet eğitiminin verilmesi gerektiğini gündeme getirmiştir. Mahremiyet eğitimi ile hem çocuklar hem de ebeveynler konu hakkında daha bilinçli olacak ve böylece toplumdaki cinsel istismar vakalarının önüne geçilmeye çalışılacaktır. 

Sizlere mahremiyet eğitimine dair birkaç kitap önerisinde bulunacağım dilerim istifadeli olur.

-Bu Vücut Benim Ben Ne Dersem O Olur 

-Kırmızı Çizgi

-Bedenim Bana Ait

-Ben Herkesle Gitmem Ki

PSİKOLOJİK DANIŞMAN  VE PEDAGOG DUYGU ARSLAN TOPAL

Bu makale 27 Eylül 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal

Ben, Psikolojik Danışman Duygu Arslan Topal. 1995 yılında Muğla’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi Muğla’da tamamladım. Ortaca Anadolu Lisesinden 2012 yılında mezun olduktan sonra üniversite eğitimine başladım. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümüne devam ederken çeşitli alanlardan eğitimlere katıldım. 2018 yılında mezun olduktan sonra alanımla ilgili eğitim derslerine devam ettim. Çocuk ve ergenlerde dışavurumcu terapiler, Resim analizi ve Projektif testler, Pozitif Psikoloji, Oyun terapisi, Performans kaygısı, Yetişkinlerde BDT, Montessori Eğitimi, Etkin iletişim becerileri gibi alanlarda e-devlet onaylı sertifikalarımı tamamladım. Şimdi ise tüm birikimlerimi hayata geçirip insanların yollarına ışık tutmak için çabaladığım kliniğimde çalışmaya devam ediyorum. Çeşitli atölyeler ve çalış ...

Etiketler
Kırmızı Çizgi
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Trabzon - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube