Partnerinle aranı düzeltmek için ne kadar gönüllüsün?

Kimi çiftler yaraları sarıyor , kimi çiftler ise saldırıyor.. Sen hangisisin?

Partnerinle aranı düzeltmek için ne kadar gönüllüsün?

"Çift terapileri benim ilişkimi düzeltebilecek mi?" diye soruyor kişiler. 

Biz de şöyle bir soru yöneltiyoruz; 

"Siz ilişkinizi kurtarmaya ne kadar gönüllüsünüz?"

İlişkiler başta sorunsuzdur. Çoğu problemi görmezden gelir tolere edebiliriz. Görmezden geldiğimiz farlılıklar, belki düzelir diye umduklarımız, belki düzeltirim diye adım attıklarımız, kabullenmiş gibi görünerek aslında hiç kabul edemediklerimiz ortaya çıkmak için sırasını bekler. 

Peki bu farklılıklara nasıl tepki veriyoruz? 

Çiftler arası anlaşmazlığı çözmek için ilişki becerilerini öğrenmelerinin çok daha ötesinde birbirlerinin yaralarını görmeyi ve onları sarmayı bilmeleri gerekir. 

Kimi çiftler sarıyor, kimi çiftler saldırıyor...

siz hangisisiniz?...

Bu makale 12 Ekim 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal

Ben, Psikolojik Danışman Duygu Arslan Topal. 1995 yılında Muğla’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi Muğla’da tamamladım. Ortaca Anadolu Lisesinden 2012 yılında mezun olduktan sonra üniversite eğitimine başladım. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümüne devam ederken çeşitli alanlardan eğitimlere katıldım. 2018 yılında mezun olduktan sonra alanımla ilgili eğitim derslerine devam ettim. Çocuk ve ergenlerde dışavurumcu terapiler, Resim analizi ve Projektif testler, Pozitif Psikoloji, Oyun terapisi, Performans kaygısı, Yetişkinlerde BDT, Montessori Eğitimi, Etkin iletişim becerileri gibi alanlarda e-devlet onaylı sertifikalarımı tamamladım. Şimdi ise tüm birikimlerimi hayata geçirip insanların yollarına ışık tutmak için çabaladığım kliniğimde çalışmaya devam ediyorum. Çeşitli atölyeler ve çalış ...

Etiketler
Çift terapileri
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Trabzon - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube