Toksik(zehirli) ilişkiden nasıl kurtulurum?

Toksik(zehirli) İlişkiden Kurtulmanın Yolları

Toksik(zehirli) ilişkiden nasıl kurtulurum?

Toksik Bir İlişkiden Kurtulmanın Yolları

Zehirli ilişki olarak da bilinen toksik ilişki, romantik ilişkilerden arkadaşlık ilişkilerine kadar farklı ilişki türlerine bürünerek karşımıza çıkabiliyor. Herhangi bir şekilde bizleri rahatsız edebilen, huzurumuzu kaçırabilen ve mutsuzluğa sürükleyebilen toksik ilişkilerin tespit edilmesi büyük bir önem taşıyor. Bir ilişkinin zehirli olduğu anlaşıldıktan sonra da o ilişkinin içinden dikkatli bir şekilde çıkılması gerekiyor. Toksik bir ilişkiye son vermek zaman alabilir ve yıpratıcı olabiliyor. Peki, toksik bir ilişkiden nasıl çıkış yapılabilir?

 

Benliği Suçlamamak

Toksik bir ilişkinin içinde yer aldığını fark eden pek çok insan, bu toksik ilişki üzerine düşünürken genellikle kendisini suçluyor. Bir başka deyişle, zehirli bir ilişki yüzünden mutsuzluk ve huzursuzluk ile karşılaşmış olan insanlar bu ilişkinin zehirli hale gelmesinin sebebinin kendileri olduğunu düşünebiliyor. İşte, bu benliği suçlama durumu insanlara yardımcı olmak yerine onların içinde bulundukları toksik ilişkinin iyice içine gömülmesine sebep olmakta. Bu nedenle, toksik bir ilişkiden kurtulmak isteyen insanların ilk olarak kendilerini suçlamamayı öğrenmeleri gerekiyor.

 

Mutsuzluğu Dile Getirmek

İlişkiyi paylaştığınız insan ile bir iletişim kanalı kurarak ona bu ilişkinin içinde mutlu hissetmediğinizi ve huzursuz olduğunuzu söylemelisiniz.

 

Bir Uzmana Danışmak

Eğer toksik bir ilişki içindeyseniz ve bu ilişkiyi sonlandırmanızı sağlayacak her basamağı göz önünde bulundurduğunuzu düşünüyorsanız fakat istediğiniz sonuca ulaşamadıysanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. Ayrıca, sevdiğiniz insanlara da toksik ilişkinizi anlatarak onların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

 

Pek  çok birey toksik bir ilişkiye sahip olduğunu fark ediyor fakat beslediği sevgi yüzünden zehirli ilişkiyi bitiremiyor. Her ne kadar karşınızdaki insanı seviyor olsanız da onunla paylaştığınız ilişki yaşam standartlarınıza zarar veriyorsa bir an önce bu ilişkiden kurtulmanız gerekiyor.

Bu zehirli ilişkiyi bir an önce yıkmak araya sınır çekmek gerekiyor …

Bu makale 17 Ekim 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal

Ben, Psikolojik Danışman Duygu Arslan Topal. 1995 yılında Muğla’da doğdum. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi Muğla’da tamamladım. Ortaca Anadolu Lisesinden 2012 yılında mezun olduktan sonra üniversite eğitimine başladım. Lefke Avrupa Üniversitesi Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümüne devam ederken çeşitli alanlardan eğitimlere katıldım. 2018 yılında mezun olduktan sonra alanımla ilgili eğitim derslerine devam ettim. Çocuk ve ergenlerde dışavurumcu terapiler, Resim analizi ve Projektif testler, Pozitif Psikoloji, Oyun terapisi, Performans kaygısı, Yetişkinlerde BDT, Montessori Eğitimi, Etkin iletişim becerileri gibi alanlarda e-devlet onaylı sertifikalarımı tamamladım. Şimdi ise tüm birikimlerimi hayata geçirip insanların yollarına ışık tutmak için çabaladığım kliniğimde çalışmaya devam ediyorum. Çeşitli atölyeler ve çalış ...

Etiketler
Mutsuzluğu Dile Getirmek
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Psk. Dan. Duygu Arslan Topal
Trabzon - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube