Lgbt bireylerle terapi

Lgbt bireylerle terapi

LGBT bireylere yönelik terapi, LGBT bireylerin toplumsal, ilişkisel, ailevi, akademik, iş ve hayatlarının her yönüyle ilgili psikolojik destek sağlayan bir yardım türüdür. LGBT bireylerin, toplumun genel yapısından ve homofobiden kaynaklanan bazı özel şikayetleri olabilir. LGBT bireylerin diğer bireylere oranla aileleriyle çatışma yaşama, aileye kabul ve reddedilme gibi konular etrafında sorunlar yaşama olasılıkları daha fazla olabilir. LBGT bireylerin, kimliklerinin büyük bir kısmını oluşturduğu ifade edilen cinsel yönelimleriyle ilgili terapide anlamak, araştırmak ve keşfetmek istedikleri temalar olabilir.

LGBT bireylerin, ailelerinin ve ruh sağlığı çalışanlarının göz önünde bulundurması gereken bazı noktalar vardır:
LGBT olmak; genetik, biyolojik, psikolojik ve çevresel etkenlerle karakterizedir.
LGBT kesinlikle tedavi edilecek bir hastalık değildir.
LGBT bireyin terapisi, LGBT bireyin günlük, toplumsal, aile hayatında, ilişkilerinde ve hayatının diğer öne çıkan alanlarında yaşadığı sorunlarla baş etmesine yöneliktir.

LGBT bireyler, bireysel olarak terapiden faydalanabilecekleri gibi dilerlerse ilişki problemleri üzerinde çalışmak için partnerleriyle birlikte bir çift terapisi uzmanı ile de görüşebilirler. LGBT bireyler, aileleriyle çatışmaları üzerine odaklanmak isterlerse bir aile terapisi almakta da fayda sağlarlar.

Bu makale 7 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Ömürcan Bozkuş

Uzm. Psk. Ömürcan Bozkuş, Dört yıllık psikoloji lisans eğitimini onur derecesi ile tamamlayıp “Psikolog” unvanını aldı. Üniversitedeyken birçok etkinlik, seminer, eğitime katıldı; dinleyici, konuşmacı ve koordinatör oldu. Özel klinik, kamu ve derneklerde uzun süren stajlar yaptı. Bunlara ek olarak üniversitede yarı zamanlı idari personellik yaptı. Lisanstan sonra Klinik Psikoloji ve Psikoloji yüksek lisans programlarına başladı. Klinik Psikoloji'yi “Borderline Kişilik Bozukluğunda Şema Terapi Uygulamaları” adlı projesiyle tamamlayıp “Klinik Psikolog” oldu. Bilişsel Davranışçı Terapi, EMDR Terapisi, Bütüncül Psikoterapi ve Şema Terapisini alanında ileri gelen klinisyenlerden öğrendi. Dünya Psiko-Onkoloji Birliği(IPOS) onaylı Psiko-Onkoloji Eğitimi aldı.  Kliniklerde yoğun olarak panik atak, anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukl ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
twitter
Etiketler
Eşcinsellik
Uzm. Psk. Ömürcan Bozkuş
Uzm. Psk. Ömürcan Bozkuş
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube