Kompozitlerle gülüş tasarım

Kompozitlerle gülüş tasarım

Ön bölge dişlerimizde boşluklar, kırık, genel bir gülüş tasarımı elde etmek istiyor ve bunu dişlerimize her hangi bir kesme işlemi yapmadan uygulamak istiyorsak o zaman estetik kompozit dolgular devreye giriyor. Günümüzde artık estetik kompozit dolguların başarısı oldukça artmış durumda. Renk skalaların genişliği, doğal dişe yakın bir ışık geçirgenliğine sahip olmaları, dayanıklı olmaları ve dişi koruyucu bir yaklaşımla uygulama sağlaması tercih sebeplerinden.
Memnun olunmadığı takdirde kolaylıkla sökülebilir olmaları da avantajlarındandır. Tek bir seansta gülüşünüze kavuşmayı mümkün kılan uygulamalardır.

Bazı dez avantajlarından da bahsetmek gerek. Kompozit dolgular kullanım ömrü olan materyallerdir. Optimum kullanım süreleri 3 yıl olmakla birlikte, kullanan kişinin ağız bakım alışkanlıklarına göre ömrü 5 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu süre sonrasında yenilenmeleri gerekir.

1 yıl aralıklarla cilalarının tekrarlanması gerekebilmektedir. Kompozit dolgular zaman içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz gıdalarla, sigara kullanımıyla renkleşebilmektedir. Çok ciddi baskı ve çiğneme kuvvetlerine karşı porselenler kadar dayanıklı değillerdir ve kırılabilmektedirler. Fakat tamirleri mümkündür.

Bu makale 1 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Firdevs Aylin Şahin

İlkokul çağlarından itibaren tıbbi branşlara ve insan sağlığına olan ilgisi sebebiyle Özel Eyüboğlu Fen Lisesi’ni kazanan Firdevs Aylin Şahin, 2010 yılında hayallerine ilk adımı atmış ve ilk tercihi olan Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne başlamıştır. Buradan yüksek not ortalaması nedeniyle Onur Derecesi alarak mezun olmuştur. Acıbadem Hastanesi başta olmak üzere çeşitli kliniklerde tam zamanlı hekim olarak çalışan Diş Hekimi Firdevs Aylin Şahin, 2020 yılı Ekim ayında Diş Eti Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Soygüden ile birlikte müşterek bir muaynehane işletmeye başlamıştır. Burada hastalarını kabul etmektedir. Mezun olduğu andan itibaren, Estetik Diş Hekimliği ve Çocuk Diş Hekimliği alanlarına yoğunlaşmıştır. CAD/CAM Cerec Dijital Ölçü Sistemleri ile ilgili eğitimler almıştır. ESCD (European Society of Cos ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Kompozit restorasyonlar
Dt. Firdevs Aylin Şahin
Dt. Firdevs Aylin Şahin
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube