Kök hücre ile skar ve yanık izi tedavisi

Kök hücre ile skar  ve yanık izi tedavisi

Yanık izlerinin boyutu yanığın derinliğine göre değişir. Derin yanıklarda cilt, cilt altı dokusu ve kas dokusu beraber etkilenirken yüzeysel yanıklarda sadece cilt yüzeyinde leke şeklinde iz kalır.

Hangi tip yanıklarda kök hücre tedavisi kullanılır ?

Yüzeysel ve orta derinlikte yanıklarda kök hücre tedavileri ile etkili sonuçlar alınabilir.

Yüz yanıklarında kök hücre tedavisi kaç seans gerekir ?

Bir seans yapılması yeterlidir. Gerekirse diğer yanık tedavi alternatifleri ile kombine edilebilir.

Yanık izi tedavisi için kök hücreler nasıl elde edilir ?

En uygun doku kulak arkasında elde edilen kök hücrelerdir. Elde edilen deri adaları özel bir yöntem ile kök hücre süspansiyonu şeklinde hazırlanır. Hazırlanan hücre süspansiyonu yanık izine enjekte edilir. İz dokusunun büyüklüğüne göre alınacak deri örnekleri değişir.

Kök hücre tedavisinin sonucunu ne zaman görebilirim ?

İşlem sonrasında 3 ile 6 arasında bir sürede iz dokusunda iyileşme görülmeye başlar.

Bu makale 18 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ekrem Civaş

 Uzm.Dr Ekrem Civaş, 1977 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak 1999 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Saç hastalıkları ve Saç ekimi konusunda ilk önce Kanada ve Amerika’da temel saç cerrahisi eğitimi olmak üzere sırası ile Polonya, İsveç ve İspanya’da çeşitli kliniklerde deneyim paylaşımı ve ileri teknikler konularında çalışmıştır. Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi, Lazerle leke tedavisi ve Lazerle ameliyatsız cilt germe konularında Cutera Akademinin 2005 New York  ve 2007 Barselona’da düzenlediği eğitimlere katıldı. 2009 yılında  alanında ilk sayılabilecek “Farklı vasküler lezyonların Nd-Yag lazer ile tedavisi ...

Etiketler
Yanık izleri
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube