Argan yağı

Argan yağı

Argan ağacı Marocco’nun bazı bölgelerinde bulunan çok değerli bir ağaçtır. Argan yağı,  ağacın meyvelerinden elde edilir. 

Kuru ve yıpranmış saçlar için iyi bir alternatiftir. Saçınızı kuruturken uçlara doğru uygulayacağınız argan yağı saçlarda canlı, parlak bir görüntü sağlar. Uçlardaki kırılmaları azaltır.

Saç diplerinde kuruluk sorunu yaşayanlar gece saç diplerine minik uygulamalar yapıp sabah yıkayabilirler.

Yüz için kullandığınız nemlendiriciniz argan yağı içeriyorsa daha yumuşak ve parlak bir cilt sağlar.

Bunlara ek olarak vücut ve el nemlendiricisi olarak kullanılabilir. Duştan hemen sonra kullanılan nemlendiricinin etkinliği daha yüksektir.  Tırnaktaki soyulmalar ve kuruluk problemi de argan yağından fayda görür.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz

Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz, tıp eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Farmakoloji ihtisasının tamamlamıştır ve ihtisas eğitiminin sonunda Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dermatoloji kliniğinde ihtisasa başlamış ve Dermatoloji eğitimini tamamlamıştır. Ardından Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne uzman doktor olarak atanmıştır. Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz,  deri yaşlanması, antiaging, lazer tedavileri, botox- dolgu enjeksiyonları, mezoterapi, peeling, deri cerrahisi, kilo yönetimi, bölgesel zayıflama gibi konularda eğitimlere katılmıştır, deri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi, antiaging yaklaşımlarla ilgili çalışmalarını ise kendi kliniğinde sürdürmektedir. Kendisi ayrıca bazı kozmetik firmalarının danışman doktoru olarak da görev yapmakta ...

Etiketler
Argan yağının yaraları
Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz
Uzm. Dr. Şale Kutsal Yılmaz
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube