Kış mevsiminde sağlığınızı koruyacak beslenme

Kışa girerken mevsiminde sebze, meyve ve taze otları tercih etmenin kış hastalıkları için birer kalkan olduğunu unutmayalım. Ana öğünlerde mutlaka bir kış sebzesi yemeği, ara öğünlerde de taze kış meyvelerini yemeyi ihmal etmeyelim. Kış sebzeleri karaciğerin detoks yapma etkisini arttırır, kış meyveleri de bağırsaklardaki ağır metallerin hızlıca atımına destek olur. Bu mevsimde hem sağlık için hem de iyi zayıflamayı destekleyecek 5 sonbahar sebzesi, 5 taze meyve, 5 taze ot ve 5 çeşit ruhu dinlendiren bitki çayı önerilerim geliyor!

Kış mevsiminde sağlığınızı koruyacak beslenme

KIŞ MEVSİMİNDE SAĞLIĞINIZI KORUYACAK BESLENME

ÖNERİLERİ – KISIM 3

Kışa girerken mevsiminde sebze, meyve ve taze otları tercih etmenin kış hastalıkları için birer kalkan olduğunu unutmayalım. Ana öğünlerde
mutlaka bir kış sebzesi yemeği, ara öğünlerde de taze kış meyvelerini yemeyi ihmal etmeyelim. Kış sebzeleri karaciğerin detoks yapma etkisini arttırır, kış meyveleri de bağırsaklardaki ağır metallerin hızlıca atımına destek olur.
Bu mevsimde hem sağlık için hem de iyi zayıflamayı destekleyecek 5 sonbahar sebzesi, 5 taze meyve, 5 taze ot ve 5 çeşit ruhu dinlendiren bitki çayı önerilerim geliyor!

METABOLİZMAYI YENİLEYEN 5 TAZE OT
MAYDANOZ:  Halk arasında en bilinen etkisi toksinlerin vücuttan atılmasını sağlaması ve kanı temizlemesidir. Özellikle ince bağırsaktaki hareketliliği arttırarak sindirim sistemini uyarır ve mide ve bağırsakta gaz  birikmesini önler. Aynı zamanda kansızlık, tansiyon ve damar sertliğine
karşı etkilidir. Dikkat edilmesi gereken husus, bilinçsizce kullanılan maydanoz böbreklere zarar verebilir.
DEREOTU: İçerdiği bileşenler sayesinde kan şekerinin dengede kalmasını sağlar, kalp sağlığını koruma da etkilidir. Kahvaltılarda, salatalarda veya yemeklerinizde kullanmak, kilo vermenize de yardımcı olacaktır.
ROKA: İçerdiği yüksek miktardaki A, C, K vitaminleri, folat ve demir sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine, iskelet-kas sisteminin korunmasına ve kansızlığa karşı yararlı etkileri bulunmaktadır.
FESLEĞEN: Etken maddesi ile stres ve anksiyeteyi azaltır, kan şekeri düzenlemede etkilidir.
SEMİZOTU: Özellikle omega-3 ten zengin olan semizotu kalp-damar hastalıklarını önler. Antiinflamatuvar etkisiyle bağışıklığı arttırır. Ayrıca
emziren annelerde süt arttırır ve stres seviyesini azaltır.

DEVAMI BİR SONRAKİ YAZIMIZDA…
Sağlıkla kalın…
Diyetisyen Fulya ÖZGÜRLER

Bu makale 16 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Fulya Turan

Dyt.Fulya Turan, İstanbul Bilim Üniversitesi Beslenme Ve Diyetetik Bölümü'nde başlamış olduğu eğitimini başarı ile tamamlayarak 2017 yılında Diyetisyen ünvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına kurucusu olduğu danışmanlık merkezi'nde devam etmektedir.

Dyt. Fulya Turan
Dyt. Fulya Turan
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube