Kendi hayatımızdan ödün verdiren durum: aşırı fedakarlık

Kendi Hayatımızdan Ödün Verdiren Durum: AŞIRI FEDAKARLIK

Kendi hayatımızdan ödün verdiren durum: aşırı fedakarlık

Her bireyin kendi duygu ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak hayatını sürdürmesi temel ihtiyacıdır. Fakat bu durum göz ardı edilerek başkalarının ihtiyaçlarına sürekli olarak özveride bulunmaları kişinin kendini bir süre sonra görmemesine neden olur. Kendi istekleri kişi için ikinci veya üçüncü plandadır. 

Aşırı Fedakarlık durumu uzun vadede kişinin kendi mutluluğuna engel olarak kendini tüketmesine sebebiyet verir.

Fedakarlıkta bulunmak ve başkalarının ihtiyaçlarına karşı duyarlı olabilmek kıymetli bir erdemdir. Fakat hayatta her şeyde olduğu gibi bu durumda da denge kurmak önemlidir.

Psikoterapi sayeseinde Aşırı Fedakarlık davranışı ile çalışılarak kişinin kendine değer göstermesi amaçlanır. Kişinin zamanla ruh hali iyileşir. Ama aklımızdan çıkartmamamız gereken bir nokta vardır. Psikoterapi, eğitimli bir akıl sağlığı uzmanı tarafından sağlanan terapötik bir tedavidir. Psikoterapi kişinin düşüncelerini, duygularıni ve davranışlarını araştırır ve bireyin refahını iyileştirmeye çalışır. Eğer terapi seansı planlamak ve hayatınızı olumlu bir değer katmak isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz. 

Sevgiler

Bu makale 6 Haziran 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Esra Keçeyapan

Uzman Klinik Psikolog Esra Keçeyapan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji (İngilizce) bölümünden yüksek onur başarı belgesi olarak mezun olmuştur.  Master eğitiminide tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog olmuştur.  Mesleki çalışmalarına kurucusu olduğu Uzm. Kl. Psk. Esra Keçeyapan Yaşam Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir. Lisans ve Master Haricinde Katıldığı ve Eğitimler  Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi Şema Terapi Eğitimi Oyun terapi Eğitimi Filial Terapi Eğitimi Çocuk Değerlendirme ve Dikkat Testleri Eğitimi Çocuk ve Ergenlerde Klinik Görüşme ve Değerlendirmeye Giriş Eğitimi Yetişkinlerde İlk Görüşme Teknikleri Eğitimi Sertifika Programı  Yetişkin Değerlendirme ve Dikkat Testleri Eğitimi  Minnesota Multiphasic Personality Inventory – (MMPI) Uygulayıcı Eğitimi  Sanat Terapi Eğitimi Cinsel ter ...

Etiketler
Aşırı fedakarlık neden iyi değildir
Uzm. Kl. Psk. Esra Keçeyapan
Uzm. Kl. Psk. Esra Keçeyapan
İstanbul - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube