Hiç bir kadın memesini kaybetmek zorunda değil! yalnız kas-yağ-deri destekli yapılandırma

Hiç bir kadın memesini kaybetmek zorunda değil! yalnız kas-yağ-deri destekli yapılandırma

Silikon protez istemeyen ya da uygun olmayan hastalarda yeniden yapılandırma için saf olarak bedenin kendi parçaları kullanılabilir. Bu yöntemler içinde en kolay olanı damar yapısını bozmadan yan sırt kasının üzerindeki deri ile birlikte boşluk alana getirilmesidir (Latissimus dorsi flep-LD flep). Ancak bunda yeterli hacim genelde olmaz. Bu yöntem kısmi meme ameliyatı sonrası geniş alan çıkartılmışsa hacim tamamlama amaçlı kullanılabilir (mini LD flep).

LD flepte genelde silikon protez desteği gerekirken, transversus abdominis muscle (TRAM) flepte alınan doku rahatlıkla yeterlidir. TRAM flepte karın ön kas tabakası üzerindeki yağ ve deri ile karın bölgesinden alınır ve alınan memenin yerine konulur. Bu doğala en yakın sonucu vermekle birlikte karın bölgesinde bozluma ve fıtık riski yanında alınan dokunun dolaşımının bozulma olasılığını da içerir. Ayrıca bu ameliyatın çeşitli uyarlamaları da vardır.

Bu makale 3 Temmuz 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini başarı ile tamamlayarak Tıp Doktoru unvanını almıştır.

İhtisasını ise, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda başarı ile tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal, mesleki çalışmalarına Emsey Hospital'da devam etmektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Meme kanseri ameliyatları
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
Prof. Dr. Tarık Zafer Nursal
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube