Gebelik dönemi boyunca kaç kilo alınmalıdır ?

Gebelik dönemi boyunca kaç kilo alınmalıdır ?

Gebelikte kaç kilo alınır? Hamilelik kilo almadan tamamlanabilir mi? Alınan  kilolar nereye gider? - YouTube

Gebelik döneminde kaç kilo alınmalıdır ?

Her bebek için özel bir dönem gebelik. Aynı annenin iki gebeliği bile birbirinden farklı ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Gebelik döneminde beslenme ve kilo yönetiminde herkese hitap eden genel yargılar elbette var. Ama unutmamak gerekir ki; her gebeliğin birbirinden bambaşka olduğu gibi, beslenmesi de bir o kadar özel olmalıdır.

Gelin beraber gebelikte kilo yönetimin genel önerilerine bakalım

Gebelik süresince 7-14 kilogram kadar ağırlık artışını normal kabul ederiz. Aralık ne kadar geniş öyle değil mi ? Gebelik süresince önerilen kilo artışı, anne adayının gebelik başlangıcındaki kilosununa göre değişiklik gösterir. Zayıf kategorisinde gebe kalan bir annenin ağırlık kazanımıyla, kilolu bir anne adayının ağırlık kazanımı aynı olmaz.

Her anne adayının ihtiyacı olan enerji ve besin ögesi gereksinimi birbirinden farklıdır. Anne adayının yaşı, boyu, fiziksel aktivite düzeyi, besin ögesi rezervlerinin durumu ve besin seçimleri, günlük beslenme planlanırken göz önünde bulundurulmalıdır.

Günlük beslenmenizi planlamak, gebeliğin değişkenlik gösteren her dönemine özgü beslenme planı oluşturmak için bir beslenme uzmanından destek almanızı öneririz.

Bu makale 1 Aralık 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. İrem Kahraman

Diyetisyen İrem Kahraman, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Bilim Üniversitesi'nde başladığı eğitimini 2014 yılında başarıyla tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 


Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Gebelik süreci
Dyt. İrem Kahraman
Dyt. İrem Kahraman
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube