Çözümü doğru yerde ara

Çözümü Doğru Yerde Aramak İçin Harekete Geçmek

Çözümü doğru yerde ara

Güneş alan, su verilen, sevgi sözcükleri duyan bir bitki var. Neden solmaya başlamış ki? Oysa her şeyi tam gibi. Eksik olan ne ki soluyor? Yerini mi sevmedi? Değiştirelim. Suyumu fazla geldi azaltalım. Suyu çok mu geldi biraz fazla verelim. Güneşte çok mu durdu güneşte kalma süresini azaltalım. Hiç güneş almıyor mu güneşlenmesini sağlayalım.

 Bazen çaba gösterirsin ama çözümü yanlış yerde ararsın. Çabalayınca her şey olur, emekler boşa gitmez(mi gerçekten). Bazen boşa giden sadece çaba olmaz zaman, enerji ve yapamadıkların. O halde çözümü doğru yerde aramaya başla. 

Bitkinin toprağını havalandırdığında o kocaman taşları göreceksin. Meğer o taşlar bitkinin solmasına neden oluyormuş. Sorun en temelde imiş. Sorun köklerinin kuruyor olmasıymış. Sonra tek tek temizlersin o taşları. 

Tıpkı hayatta böyledir işte. Temizlemen gerekenleri bulmak için köke inmen gerekir. Kökteki var olanı özgürleştirdiğinde rahatlayacak ve yeniden doğmaya başlayacaksın. Var olanla birlikte özüne ulaşmış ve var olmanın bilincinde olmak kısmının yanında tamamıyla var olmayı hissedeceksin. 

Bitki tekrar yeşerecek ve sen de var olacaksın. Varlığını, özünü unutma. Var ol..

 Psk.Dan.Melike ORÇAN

Bu makale 15 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Melike Orçan

Merhaba, ben Psikolojik Danışman Melike ORÇAN. Gizlilik, koşulsuz kabul, empati ilkelerini benimseyerek danışma hizmeti sunmaktayım. Psikolojik danışma hizmetini Narrative Terapi Ekolü, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ve Aile Danışmanlığı çerçevesinde sunmaktayım. Gaziantep/Şehitkâmil’de Psikolojik Danışmanlık Merkezinde çocuk ve ergenlere psikolojik danışma hizmeti vermekteyim. Kahramanmaraş’ta Uzman Klinik Psikolog S. Fulya Arabacı’nın kliniğinde 3-13 yaş arası çocuk alanında danışan görmekteyim. Aynı zamanda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde çalışmaktayım. Narrative Terapi Eğitimini Mehmet Dinç hocamızın öncülüğünde aldım. Çocuk Merkezli Oyun Terapi Eğitimini Mehmet Teber hocamızdan aldım. Aile Danışmanlığı Eğitimini Gökhan Çınar hocamızdan aldım. Bunun yanında MMPI Eğitimi, Öykülerle Terapi, Çocuklarda Kaygı Sorunları ve Terapisi ...

Etiketler
Aile danışmanlığı
Psk. Dan. Melike Orçan
Psk. Dan. Melike Orçan
Kahramanmaraş - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube