Çocuğunuz okula hazırmı ?

Çocuğunuz okula hazırmı ?

ÇOCUĞUNUZUN, okula hazır olup olmadığını anlamak için ,mutlaka bir uzmana,

“Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yaptırmalısınız.Çocuğum fiziksel olarak yaşıtlarından küçük mü, arkadaşları arasında ezilir mi, bir sene daha anaokuluna mı göndersek, 1. sınıfta arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşar mı?” gibi ,sorularınaza bu şekilde yanıt bulursunuz.

Çocukların okula, okulun gerektirdiği kurallara ve öğrenmeye hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir testtir. Okula hazırlanırken olması gereken fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirmekte kullanılır.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi; Kelime Anlama, Cümleler, Genel Bilgi, Eşleştirme, Sayılar, Kopya Etme gibi 6 alt test ve toplam 100 maddeden oluşur.

Testin sonucunda, çocuğunuzun okul için gereken olgunluğa ne ölçüde hazır olduğu ve düzeyiyle ilgili sağlıklı veriler elde edilir.

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi okula gidecek çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını ölçer.

OKUL OLGUNLUĞU NEDİR?

•Okul olgunluğu,çocuğun ilköğretimin gerektirdiği yeterliklere sahip olması,kendini okul ortamında birey olarak ifade edebilmesi,kendinden beklenileni yapabilmesidir.Çocuk,bazı alanlarda ilköğretime hazır olduğu halde bazı alanlarda hazır olmayabilir.Burada önemli olan genel gelişmişlik düzeyidir.

•İlköğretime başlayacak çocuk,kendini yoğun bir ilişkiler yumağı içinde bulacaktır.Bu durum çocuğun gözünü,kulağını,elini ve zekasını birbiriyle uyum içinde kullanmasını gerektirir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Aykut Akova

Psikolog ve Pedagog Aykut Akova lise öğreniminin ardından 1991 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü bitirmiştir. Çocuk ve Yetişkin Psikiyatri eğitimlerini Çapa Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Moxo Dikkat Testi'ni uygulamaktadır. Disleksi Derneği Maltepe temsilcisidir. Aynı zamanda da Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği'nin Maltepe temsilcisidir. Alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, dijital bağımlılık, internet bağımlılığı ilgilendiği alanlardır. 

Pedagog ve Psikolog Aykut Akova İstanbul Maltepe'de çocuk ve yetişkin danışanlarına özel psikolojik danışmanlık hizmetleri vermeye devam etmektedir.

Etiketler
Çocuğunuz okula hazırmı ?nde neler yapılır
Psk. Dan. Aykut Akova
Psk. Dan. Aykut Akova
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube