Burun estetik ameliyatlarında başarı kuralları

Burun estetik ameliyatlarında başarı kuralları

Burun estetiği yüze yapılan genel bir değişimdir. Yüzün şeklinde  ve görünüşünde merkezi bir rol oynayan bu  vücut organını etkilediği ve başarısı bir çok faktöre bağlı olduğu için en zor prosedürlerden  biri olarak kabul edilir.Hem fonksiyonellik hem de burun görünüşünü değiştirme maksatlı yapılmakta, bazen küçültme bazen de büyütme işlemleri uygulanabilmektedir.

Her gün daha fazla insan kendini daha iyi hissetmek için burun estetik ameliyatı olmakta ya da ikinci kez tekrar burun estetik ameliyatı için müracaat etmektedir. Bu ikincil ameliyatlar beklenenin dışında görselliği hala kötü doğru yapılmamış burunlarda ya da kişiyi tatmin etmeyen bir sonuca sahip olan burunlarda sıklıkla uygulanmaktadır. Bu sebeple ikincil burun ameliyatlarında günümüzde artmaktadır. İlk ameliyattan sonra kişilerde hoşnutsuzluk oranı %5 ile 20 arasındadır. 

BURUN ESTETİK AMELİYATI NE ZAMAN BAŞARILI SAYILIR:

Burun estetik ameliyatlarının başarılı sayılabilmesi 3 temel koşula bağlıdır.

1.     Burun fonksiyonel olmalıdır. Örneğin hasta rahatça nefes alabilmeli, kokuları düzgün biçimde hissedebilmeli ve kâbus görmeden, horlamadan rahatça uyuyabilmelidir. Bir çok kişi uyku esnasında ve gün içinde veya egzersiz, aşırı efor durumunda fonksiyonel burun problemleri sorunlarını yaşamaktadırlar.

2.     En iyi estetik sonucuna ulaşmak: Örneğin yüz hatlarında simetri ve uyum. Burun estetiği, ameliyattan sonra burun görünüşünü iyileştirmek ve yüz çizgilerinde dengeyi artırmak için etkili bir yoldur. Burun estetik ameliyatı ile hastanın görünüşü kayda değer biçimde iyileşir, bu da güvenini ve kendisine verdiği değeri artırır.

3.      Buru ameliyata uğramış izlenimi vermemelidir: Örneğin hastanın yüz karakteristiğini bozacak radikal değişimler olmamalıdır. Başarılı bir burun estetik ameliyatının asıl amacı hasta için doğal bir görünüm yaratmak, yüz karakteristiklerini olduğundan güzel göstermek ve bunları uyum içerisinde tamamlamaktır.

BU PROSEDÜRDE NE BAŞARISIZLIK TEŞKİL EDER:

Yukarda verilen koşullardan bir veya birden fazlasında başarısız olmak bu prosedürün başarısız olduğunu gösterir. İstenilen sonuca ulaşmak için bir operasyon daha gerekebilir. Fakat sonucun başarısızlık olarak değerlendirilmesi veya başarısızlığın derecesinin sübjektif mi objektif mi olduğu tartışılır.

 

 

 

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Şirin

Op. Dr. Ahmet ŞİRİN, tıp eğitimini 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. 1989 - 1991 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Sağlık Dairesi'nde çalıştıktan sonra Fransa'ya giderek kısa süreli çalışmalar yapmıştır. 1991-1996 yılları arasında ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 

1998-2003 yılları arasında İstanbul Polis Hastanesi'nde ve 2003-2013 yılları arasında Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniği Eğitim Kadrosu'nda görev yapmış olan Op. Dr. Ahmet ŞİRİN, mesleki çalışmalarına Şişli'de bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.

Etiketler
Burun estetik ameliyatı
Op. Dr. Ahmet Şirin
Op. Dr. Ahmet Şirin
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube